Microsoft зaвepшилa квapтaл чиcтим збиткoм 6,3 млpд дoлapiв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кoмпaнiя Microsoft вiдзвiтyвaлa зa квapтaл, щo зaвepшивcя 31 гpyдня 2017 poкy. У пopiвняннi з тaким жe пepioдoм 2016 poкy дoхiд poзpoбника Windows виpic нa 12%, cклaвши 28,9 млpд дoлapiв.

Операційний прибуток за звітний період склав 8,7 млрд доларів, що на 10% більше торішнього показника. Разом з тим, підсумком кварталу став чистий збиток 6,3 млрд доларів.

Втім, розрахунок не по методиці GAAP дає кардинально інший результат: компанія протягом кварталу отримала чистий прибуток у розмірі 7,5 млрд доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Різниця пояснюється тим, що в розрахунок по GAAP включена виплата в розмірі 13,8 млрд доларів, пов’язана зі змінами в податкових законах США (прийняттям закону Tax Cuts and Jobs Act)

Дохід підрозділу Productivity and Business Processes склав 9,0 млрд доларів, збільшившись за рік на 25%. Підрозділ Intelligent Cloud приніс компанії 7,8 млрд доларів доходу, що на 15% більше в річному вираженні. Нарешті, підрозділ More Personal Computing відпрацював за квартал 12,2 млрд доларів, що на 2% більше, ніж за рік до цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.