Nokia AirScale розповіла про базові станції, які отримають її фірмові 5G-чіпсети ReefShark

Nokia підписала договір з трьома десятками партнерських організацій, результатом цього має стати введення в експлуатацію повномаштабних  5G-мереж приблизно в кінці 2018 року. Вона буде заснована на чіпсеті ReefShark фінського виробника, який виготовляє передові технологічні рішення.

ReefShark розроблений для використання в якості одного з компонентів фірмових базових станцій. Перевагою такого чіпсета є триразовий приріст пропускної здатності кожного осередку мережі.
При цьому авторами проекту досягнута результативність супроводжувалася змінами показника енергоефективності – зниженням енергоспоживання на 64%. Виконана інженерами робота по модернізації антен MIMO – зменшення їх розмірів майже в два рази – позитивним чином позначиться на габаритах устаткування.

 

Чіпсет ReefShark виконаний у вигляді модуля для систем радіодоступу Nokia AirScale, який готуються прийти на зміну базових станцій Flexi і надати повноцінний доступ до 5G після внесення коригувань в програмну частину. Підсумком такого апдейта стане рекордна швидкість передачі даних: замість пропонованих сьогодні 28 Гбіт / с інженери Nokia називають поточною межею для кожного модуля цифру в 84 Гбіт / с.

Як уже було відзначено вище, організацію всієї необхідної інфраструктури для виходу на позначену швидкість 5G-мережі Nokia розгорне в поточному році – активна фаза реалізації задуманого припаде на III квартал року. Більш докладно про успіхи в зазначеному напрямку ми зможемо дізнатися в рамках барселонської виставки Mobile World Congress 2018, яка відкриє свої двері 26 лютого.

за матеріалами nokia.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.