Ілон Маск показав світу мавпу з нейрочіпом, яка грає в Ping-Pong силою думки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ілон Маск (Elon Musk), який є засновником Tesla, SpaceX і Neuralink, опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter відеоролик, що демонструє, як мавпа грає в знамениту гру Pong силою думки.

Дев’ятирічній мавпі імплантували нейрочіп Neuralink за півтора місяці до запису цього ролика. Спочатку тварина навчилося управляти джойстиком, отримуючи в якості нагороди банановий смузі. При цьому чіп Neuralink записував показники мозкової активності і зіставляв, як вони пов’язані з моторикою рук.

Після того, як розробники зібрали достатню кількість даних, джойстик прибрали, запропонувавши мавпі керувати ракеткою в Pong виключно за допомогою чіпа Neuralink. Мавпа робить це інтуїтивно, причому у неї це добре виходить навіть при підвищенні швидкості гри.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ілон Маск заявив, що в майбутньому подібний інтерфейс дозволить паралізованій людині набирати текст швидше, ніж це роблять люди сьогодні на смартфонах. Чіп Neuralink планують імплантувати врівень з черепом, щоб він не створював ніякої дискомфорт, при цьому його можна заряджати бездротовим чином.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.