Samsung спільно з вченими працює над нейроморфним процесором нового покоління

Як повідомляє джерело, компанія Samsung Electronics об’єднала зусилля з провідними корейськими університетами для розробки нейроморфного процесора зі штучним інтелектом наступного покоління. Його структура повинна нагадувати людський мозок.

Джерело стверджує, що такий процесор буде споживати в 100 млн разів менше енергії, ніж існуючі напівпровідникові рішення, що вражає. Щоправда, зовсім незрозуміло, з чим в даному випадку порівнюють нове рішення.

Насправді мета Samsung трохи більш обширна. Спільно з вченими Samsung має намір розробити 17 основних технологій, які в сукупності дозволять компанії стати лідером ринку нейроморфних процесорів. Для цього один з вузів Південної Кореї за фінансової підтримки Samsung створив дослідний центр Neural Processing Research Center (NPRC). Саме на основі цього центру команда з більш ніж сотні вчених і інженерів і буде займатися розробкою необхідних технологій.

Samsung виділить на дослідження близько 8,5 млн доларів протягом трьох років. Однак при цьому будуть окремо фінансуватися і проекти конкретних учених, так що в підсумку інвестиції складуть до 9,5 млн доларів щороку.

З огляду на терміни фінансування, можна припустити, що саме за три роки компанія розраховує досягти своєї мети.

Джерело

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.