Російські процесори «Байкал» надійдуть у вільний продаж

Комп’ютерні процесори російського виробництва Baikal-T1 в найближчі місяці мають надійти у вільний продаж. Вартість пристроїв разом з материнською платою становитиме 50 тисяч рублів( близько 25 тисяч гривень).

У 2015 році вперше був представлений комп’ютерний процесор російського виробництва. Його створила і розробила компанія «Байкал Електронікс». Спочатку пристрій призначався тільки для використання юридичними особами.

Нещодавно представники компанії виробника повідомили про те, що їх розробку Baikal-T1 скоро зможе придбати кожен охочий. Роздрібний продаж може початися вже в найближчі кілька місяців.

Експертів найбільше здивувала ціна і відповідна продуктивність процесора. Купити материнську плату разом з Baikal-T1. При цьому, ціна вже знижена в чотири рази. На початку продажів вартість таких пристроїв становила 200 тисяч рублів(100 тис. грн).

Користувач зможе отримати двоядерний процесор з тактовою частотою 1,2 Ггц. Зарубіжні аналоги, які вийшли ще на початку минулого десятиліття і коштують в десятки разів дешевше, і мають набагато більшу продуктивність.

Більшість сучасних ігор не підтримають характеристики російської розробки. Тому цей процесор більше буде призначатися для телекомунікаційного обладнання або обчислювальної техніки.

Джерело:  VladTime

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.