Технології

Створено акумулятор, який заряджається за допомогою тепла тіла людини

Share

Для багатьох не таємниця, що людське тіло виробляє тепло, необхідне для підтримки життєдіяльності організму. Група дослідників з Університету Колорадо задалася питанням: чи можна теплом тіла зарядити електроніку? Виявилося, що можна, і вони довели це, розробивши переносний пристрій, який перетворює тепло тіла в електрику.

Дослідники припускають, що подібні пристрої, виконані у форм-факторі кілець або браслетів, в найближчому майбутньому зможуть живити переносну електроніку. Вчені вирішили трохи краще дослідити можливості термоелектричних генераторів. Конструкція розробленого ними пристрою включає в себе модульні термоелектричні чіпи, з динамічним поліаміновим матеріалом і рідкометалічну електропроводку. Повна назва розробки звучить як «М’який модуль з жорсткою материнською платою». Пристрій може розтягуватися до 120% від свого початкового розміру, що дозволяє надіти його на руку, як браслет або кільце. Цікавою особливістю є його можливість до самовідновлення. Якщо пристрій розірветься в будь-якому місці, кінці розриву достатньо просто притиснути один до одного, щоб вони склеїлися.

Ще однією важливою особливістю є те, що коли користувачеві знадобиться більша кількість енергії, він може запросто об’єднати два або більше термоелектричних генератора для вироблення більшої кількості електрики. За словами розробників, прогулянка швидким кроком дозволить генерувати електрику з напругою близько 5 вольт в пристрої розміром з спортивний браслет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кінцева мета розробників полягає в тому, щоб можна було створити переносний пристрій, таке як фітнес-трекер, який не потребуватиме батареї. Це досить цікава концепція, яка може бути реалізована в комерційних пристроях протягом наступного десятиліття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Vivo X100s отримає функцію портретного штучного інтелекту Four Seasons

    Vivo готується до запуску нових моделей X100 у травні. Ми очікуємо запуск трьох нових моделей,…

    29.04.2024

    Xiaomi випустила недорогий та потужний пауербанк на 20 000 мАг

    Черговою новинкою Xiaomi став компактний портативний акумулятор із вбудованим кабелем та можливістю одночасної зарядки одразу…

    29.04.2024

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024