Майбутнє наступає: вражаючі винаходи, продемонстровані на виставці у Лас-Вегасі (фото)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У американському місті Лас-Вегас завершила роботу міжнародна виставка споживчої електроніки CES 2018.

Як і очікувалося, значну увагу розробники приділили роботизованим помічникам людини: від автономних валіз до розумних унітазів. Корпорації з ім’ям та маловідомі стартапи привезли в Лас-Вегас чимало цікавого. Так, Samsung представила перший у світі модульний телевізор із діагоналлю 146 дюймів під назвою The Wall (Cтіна). Інша південнокорейська корпорація Hyundai показала водневий автомобіль нового покоління — кросовер NEXO. Також кілька світових виробників смартфонів презентували своїх флагманів. Втім, навіть перерахувати всі прем’єри досить складно, тим більше, розповісти про кожну новинку..

Sony Aibo

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Японська корпорація Sony привезла у США роботизовану собаку нового покоління під назвою Fibo. У “собаки” багато рухомих частин — ними рухають 22 приводи. Aibo оснащена двома OLED-десплеями замість очей, а також має чотири мікрофони і динамік. Крім того, собака-робот вміє навчатися: вона запам’ятовує емоції господарів та згодом починає показувати власні “відчуття”. Також Fibo сама у разі потреби йде до підзарядного пристрою. Орієнтовна ціна: $1700.

Робот-валіза CX-1 Одразу кілька компаній привезли на виставку роботів-валіз. Так, китайська компанія ForwardX презентувала валізу під назвою CX-1, вміє впізнає власника по обличчю і слідувати за ним усюди. Валіза оснащена відеокамерою, системою захисту проти крадіжки, електродвигуном та розвиває швидкість до 11 кілометрів на годину.

Розумний унітаз Numi Компанія Kohler представила туалет, який синхронізується з мобільним пристроєм господаря та вмикає музику, підсвітку, зігріває ступні та розуміє голосові команди. Крім того, Numi автоматично спускає воду та дезодорує повітря після. Орієнтовна ціна “розумника” — $5600 – 6500.

Робот-шафа Laundroid Компанія Seven Dreamers заявляє, що привезла у Лас-Вегас першу в світі робот-шафу під назвою Laundroid. Шафа вміє розбирати випрані речі, прасувати їх, акуратно складувавти та розкладати по поличкам. Наразі розумна шафа коштує $16000.

Труси Spartan Як запевняють розробники, труси під назвою Spartan захищають на 99% від випромінювання стільникових телефонів та Wi-Fi. Це стало можливо завдяки матеріалу, з якого зроблені труси: бавовна із вплетеними нитками зі срібла. Вартість виробу: приблизно $50.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.