Китайські дослідники: джерелом живлення смарт-годинників стануть люди

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідники з Китайського університету Гонконгу вивчають новий метод отримання енергії від людських рухів. Результати дослідження повинні використовуватися в індустрії портативних пристроїв, насамперед це стосується смарт-годинників та фітнес-браслетів. Простіше кажучи, в найближчому майбутньому гаджети зможуть отримувати енергію абсолютно новим способом.

Під час лабораторних випробувань створено пристрій, який імітує рухи руки при ходьбі. Пристрій, призначений для збору енергії з цього механізму, використовує дуже компактний генератор, який містить менше 10 компонентів. У нього входять блок захоплення руху і блок вироблення енергії. Завдання дослідження – навчитися збирати енергію, яку створюють людські рухи, вона буде використовуватися для живлення розумних годинників та браслетів.

Розумні годинники стають дедалі більше орієнтованими на контроль стану здоров’я. Вони допомагають відслідковувати серцевий ритм, тиск, рівень кисню в крові, режими сну, менструальний цикл і багато іншого. В даний момент головною проблемою, з якою стикаються користувачі, є невеликий час автономної роботи. Якщо годинник не потрібно буде знімати для підзарядки, вони зможуть частіше рятувати життя і підказувати про можливі проблеми зі здоров’ям

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.