Головна Технології “Укроборонпром” у 2017 році: співпраця з НАТО та спільні розробки

“Укроборонпром” у 2017 році: співпраця з НАТО та спільні розробки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Протягом 2017 року ДК “Укроборонпром” постійно розширював співпрацю з НАТО та країнами-членами Альянсу, розвиваючи наявні проекти та створюючи нові

Враховуючи те, що нині підприємства-учасники “Укроборонпрому” активно переводять виробничі потужності на натівські стандарти, така співпраця є однією з головних умов розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу, зазначили у прес-службі “Укроборонпрому”.

Саме завдяки цьому переходу в Україні вже створюють озброєння, максимально адаптоване до встановлених в Альянсі критеріїв. У виробництві українських військово-транспортних літаків вже застосовують комплектуючі від світових лідерів, такі як на техніці країн-членів НАТО.

А окрему позицію в цілому ряді спільних програм займе реалізація авіатранспортних перевезень за програмою SALIS, яку виконує ДП “Антонов”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окрім того, ще одним вектором співробітництва з НАТО для “Укроборонпрому” є участь у спільних взаємовигідних інноваційних проектах зі створення та випуску нових зразків озброєння безпосередньо з країнами-членами Альянсу.

Саме у 2017 році вперше публічно продемонстрували нову стрілецьку зброю, створену для українських військових – автоматичний карабін M4 – WAC-47.

Він забраний за модульним принципом, що дає змогу адаптувати його під різноманітні калібри. Основною версією M4 – WAC-47 є варіант під калібр 7,62х39, який зараз активно використовують у ЗСУ. Завдяки заміні модулів, що можливо здійснити навіть у польових умовах за 20 секунд, M4 – WAC-47 адаптується до 5.56х45 NАТО, який є основним патроном для цього типу зброї у країнах Альянсу.

І перша партія M4 – WAC-47 вже передана представникам Збройних сил України, Національної Гвардії та інших силових структур, для проведення всебічних випробувань, які є обов‘язковою умовою для прийняття на озброєння.

Важливою складовою поглиблення партнерства зі США стала, вперше в історії, участь “Укроборонпрому” у міжнародній виставці озброєння AUSA (Association of the US Army) у Вашингтоні. Саме ця виставка є однією з найбільш впливових світових оборонних заходів.

Також у 2017 році значно розширилася співпраця оборонних комплексів України з іще однією країною НАТО – Польщею. Цього року були створені та продемонстровані одразу два спільні українсько-польскі проекти: основний бойовий танк PT-17 та система залпового вогню ZRN-01 Stokrotka.

Танк PT-17, який уперше представили на міжнародній виставці MSPO-2017, є розширеною модернізацією Т-72 за передовими стандартами НАТО.

PT-17 був створений для демонстрації можливостей перед потенційним замовником – Міністерством оборони Польщі. А всі роботи профінансовані польською стороною.

Своєю чергою, ZRN-01 Stokrotka – це система залпового вогню, призначена для виявлення та ураження наземних цілей, від піхоти до захищених укриттів, а також для знищення повітряних цілей, насамперед – безпілотних літальних апаратів.

Система виявлення цілей дає змогу виявляти навіть малі безпілотні апарати, в тому числі – з композитних “прозорих” матеріалів, на відстані близько 10 км.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: