Microsoft звинувачує Росію в організації численних хакерських атак на державні установи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft опублікувала звіт під назвою Digital Defense Report, що охоплює тенденції в сфері кібербезпеки за останній рік. Як зазначено в прес-релізі, звіт дає зрозуміти, що за останній рік зловмисники стали витонченішими завдяки використанню методів, які ускладнюють їх виявлення і загрожують навіть самим захищеним цілям. Один з цікавих пунктів стосується і Росії. Згідно зі звітом Microsoft, 52% всіх «державних» хакерських атак припадає саме на цю країну. Ще 25% – на Іран, 12% – на Китай і 11% – на Північну Корею та інші країни.

Тут варто обумовити, що саме мається на увазі. Microsoft називає такі атаки Nation State Activity. Вважається, що такі атаки організовують хакери або хакерські угрупування, в тому чи іншому форматі діючі під егідою влади своїх країн. Само собою, довести це часто неможливо. Повідомлення про такі атаки Microsoft називає Nation State Notification (NSN). І ось таких повідомлень різним клієнтам Microsoft за два роки відправила понад 13 000. Цілями таких атак в минулому році в 69% випадків були об’єкти з США, в 19% – з Великобританії.

Також в звіті є і інші цікаві дані. Наприклад, в 2019 році Microsoft заблокувала понад 13 мільярдів шкідливих і підозрілих листів, з яких понад 1 мільярд були URL-адресами, створеними з метою запуску фішинг-атаки з обліковими даними. Найбільш частою причиною дій Microsoft з реагування на інциденти з жовтня 2019 року по липень 2020 року були програми-вимагачі. А ще компанія зафіксувала, що в першій половині поточного року кількість загроз в сегменті інтернету зросла в порівнянні з другою половиною 2019 року на 35%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.