Apple придумала нешкідливий 5G для смартфонів

Смартфони з новим модемом зможуть регулювати і знижувати рівень випромінювання, якщо девайс знаходиться максимально близько до людини.

Apple придумала нешкідливий 5G для смартфонів
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple отримала новий патент на технології зв’язку 5G в діапазонах mmWave і sub-6 GHz. Компанія придумала багатовимірну архітектуру для модемів мобільного зв’язку нового покоління, при якій смартфон зможе працювати на максимальній швидкості без значного випромінювання електромагнітної енергії.

Apple придумала нешкідливий 5G для смартфонів

Смартфон зможе відстежувати рівень відображення сигналів, щоб визначати розташування людей поблизу. Якщо людські тканини знаходяться близько до пристрою, то модем буде регулювати рівень вихідної потужності сигналу, щоб знизити показник SAR – це коефіцієнт поглинання електромагнітної енергії, який використовують у всьому світі для вимірювання впливу мобільних пристроїв на людину.

Патент оформили тільки зараз, тому навряд чи ця технологія з’явиться в нових iPhone 12. Так що її можуть впровадити в наступному році в новій партії актуальних айфонів або вже в наступному поколінні iPhone 13.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це не означає, що iPhone 12 і інші сучасні смартфони з 5G шкідливі для людей. Просто айфони з модемами, описаними в патенті, зможуть більш точно регулювати рівень випромінювань, щоб мінімізувати вплив на людину, наприклад, коли вона прикладає телефон до вуха під час розмови.

Нагадаємо, зігдно витоків Apple представить iPhone 12 вже 13 жовтня. В цьому році компанія змушена була відмовитися від традиційної вересневої презентації смартфонів через всесвітню пандемію коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.