Facebook розробила унікальну гарнітуру доповненої реальності

Facebook розробила гарнітуру доповненої реальності

Компанії Facebook Reality Labs вдалося зробити неможливе: створити гарнітуру, яка значно покращить людський слух. Часто в людних місцях: в пабах, барах на концертах, складно почути співрозмовника, але з унікальною AR-гарнітурою, про ці труднощі можна забути.

Facebook розробила гарнітуру доповненої реальності

Для реалізації технології на пристрої розмістили кілька мікрофонів, які вловлюють сторонні звуки. Розумна гарнітура відстежує рух голови і очей користувача, на основі зібраних даних система в реальному часі визначає, які звуки користувач хоче почути. Саме їх гарнітура робить більш виразними для слуху, а всі непотрібні сторонні шуми, навпаки, приглушує.

Розробники впевнені, що ґаджет може бути корисний не тільки для слабочуючих, а й звичайним людям у повсякденному житті. У гарнітури також присутня функція “аудіоприсутності”, яка відтворює реальні звуки навколишнього середовища людини. Так, люди зі слабким слухом зможуть швидше соціалізуватися.

Робота над проєктом триває і сьогодні. Розробники хочуть створити функцію, яка буде змінювати звуки в залежності від форми вух користувача, а також створювати ефект відбиття звуку від стін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.