Новий MacBook 12 стане першим ноутбуком на чіпсеті Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з інформацією, яка є на даний момент, компанія Apple готується до анонсу нового ноутбука MacBook 12, який стане першим на чіпсетах виробництва самої Apple. У цьому є сенс, оскільки у MacBook 12, які виходили у 2015-2017, були процесори Intel серії Y, які були націлені в першу чергу на автономність, а не на продуктивність. 

Раніше з’являлася інсайдерська інформація щодо того, що компанія Apple працює над iMac в діагоналі 23 або 24 дюйми, і саме цей моноблок мав стати першим комп’ютером на чіпсеті власного виробництва Apple. Зараз, судячи по всьому, TSMC може виготовити більшу кількість чіпсетів для Apple через відсутність замовлень від компанії Huawei (їм заборонили використовувати потужності TSMC для виробництва власних чіпсетів Huawei Kirin). 

Судячи по всьому, перші ноутбуки Apple на ARM будуть оснащені тим самим чіпсетом A14 Bionic, що і нове покоління iPhone, але можливий вихід MacBook і на A14X (можливо, мова йде про MacBook Pro 13 на ARM, який, згідно з останніми чутками, також презентують найближчим часом). 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головними фішками, які стануть можливими завдяки чіпсетам власного виробництва, стануть можливість краще оптимізувати програмне забезпечення під залізо, краща потужність (у порівнянні з аналогічними за ціною MacBook на процесорах Intel), і особливо покращена автономність, яка буде справді на дуже високому рівні – близько 15-20 годин, чого не було навіть у справді хорошими в цьому плані MacBook Air. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.