Плюс одна відновлена одиниця у складі наших ВМС

Цей рік для ВМС України виявився дуже вдалим не тільки в плані поповнення новими артилерійськими бронекатерами проекту «Гюрза-М», але й  швидкими темпами здійснювалося відновлення технічної готовності наявних кораблів та суден забезпечення. Так, вже третій по кількості навчальний катер ВМС України «Сміла» став до строю після проведення ремонту. До цього заводчани відремонтували інші катери цього класу «Чигирин» та «Нова Каховка».

Іншими словами, ланка навчальних катерів флоту тепер у повній готовності до дальніх морських походів. Передбачається, що наступного року курсанти Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» відвідають на них порти Румунії та Болгарії. Тобто вони зможуть сповна тренуватися в морі та вдосконалювати фахову підготовку разом з моряками флотів НАТО.

Роботи виконували працівники «Південної суднобудівної компанії» на виробничих потужностях Чорноморського суднобудівного заводу. Кошторис докового ремонту катера складав понад 2.8 мільйона гривень. Зокрема, за словами командира навчального катера «Сміла» старшого лейтенанта Олександра Гарагуля, проведено ремонтно-відновні роботи підводної частини корпусу, оновлено елементи донно-бортової арматури, деяких систем і трубопроводів, здійснено ремонт гвинто-рульового комплексу, очищення, фарбування, а також низку інших робіт, яких не можна було виконати на плаву. Крім того, в ході докового ремонту полагодили два гідронасоси та кран-балку на палубі. До слова, останній доковий ремонт цього судна відбувався ще у 1998 році у Херсоні, хоча повинен виконуватись кожні два роки.

Після проведення ремонтних робіт «Сміла» має обов’язково пройти швартові та ходові випробування.

Додамо, що цього року плановий доковий ремонт пройшли фрегат «Гетьман Сагайдачний», морське водолазне судно «Нетішин», артилерійський катер «Скадовськ». Поточний ремонт відбувся і на судні розмагнічування «Балта».

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я