Технології

Смартфони почнуть говорити, коли вам варто закінчити пити

Share

За словами дослідження Брайана Суффолетто який виступив автором, ця функція допомогла б людям випивати менше і контролювати себе, а також попереджати людей, про те, що во нап’яна. «Смартфони – це потужні девайси, які ми носимо з собою всюди і кожен день», – каже Суффолетто. «Ми прагнемо до мети щоб навчитися використовувати їх, і допомагати громадській охороні здоров’я».

На це дослідження Суффолетто підштовхнула особиста трагедія: «Я втратив друга через п’яну аварію за кермом в коледжі. І як лікар швидкої допомоги, я постійно дбаю про десятки дорослих з травмами, пов’язаними з гострою алкогольною інтоксикацією. Тому я присвятив останні 10 років дослідженню, яке допомогло б запобігти смерті і травми, пов’язані з надмірним споживанням алкоголю, за допомогою сучасних технологій ».

Для нової роботи була набрана група з 22 осіб у віці від 21 до 43 років. Особи приходили в лабораторію і отримували напій з горілкою, який вони повинні були випити протягом години.

Після того, як учасники допивали свій коктейль, протягом наступних семи годин вони проходили аналіз на концентрацію алкоголю і виконували завдання на ходьбу. Для виконання останнього завдання дослідники зафіксували смартфон на попереку кожного учасника, закріпивши його еластичним ременем. Добровольці ходили по прямій 10 кроків вперед, а потім 10 кроків назад. Смартфони вимірювали прискорення і медіолатеральном (з боку в бік), вертикальні (вгору і вниз) і переднезаднего (вперед і назад) руху під час ходьби учасників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Приблизно в 90% випадків дослідники могли використовувати зміни в ході, щоб визначити, коли концентрація алкоголю в диханні учасників перевищувалася 0.08% (за законом США – це верхня допустима межа водіння).

«Це контрольоване лабораторне дослідження показало, що наші телефони можуть бути корисні для виявлення сигнатур« функціональних порушень, пов’язаних з алкоголем », – каже Суффолетто. Оскільки положення телефону під час експерименту не зовсім точно відбивало реальної ситуації (зазвичай людина носить смартфон в кишені), вчені планують провести додаткові дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024