Смартфони почнуть говорити, коли вам варто закінчити пити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами дослідження Брайана Суффолетто який виступив автором, ця функція допомогла б людям випивати менше і контролювати себе, а також попереджати людей, про те, що во нап’яна. «Смартфони – це потужні девайси, які ми носимо з собою всюди і кожен день», – каже Суффолетто. «Ми прагнемо до мети щоб навчитися використовувати їх, і допомагати громадській охороні здоров’я».

На це дослідження Суффолетто підштовхнула особиста трагедія: «Я втратив друга через п’яну аварію за кермом в коледжі. І як лікар швидкої допомоги, я постійно дбаю про десятки дорослих з травмами, пов’язаними з гострою алкогольною інтоксикацією. Тому я присвятив останні 10 років дослідженню, яке допомогло б запобігти смерті і травми, пов’язані з надмірним споживанням алкоголю, за допомогою сучасних технологій ».

Для нової роботи була набрана група з 22 осіб у віці від 21 до 43 років. Особи приходили в лабораторію і отримували напій з горілкою, який вони повинні були випити протягом години.

Після того, як учасники допивали свій коктейль, протягом наступних семи годин вони проходили аналіз на концентрацію алкоголю і виконували завдання на ходьбу. Для виконання останнього завдання дослідники зафіксували смартфон на попереку кожного учасника, закріпивши його еластичним ременем. Добровольці ходили по прямій 10 кроків вперед, а потім 10 кроків назад. Смартфони вимірювали прискорення і медіолатеральном (з боку в бік), вертикальні (вгору і вниз) і переднезаднего (вперед і назад) руху під час ходьби учасників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Приблизно в 90% випадків дослідники могли використовувати зміни в ході, щоб визначити, коли концентрація алкоголю в диханні учасників перевищувалася 0.08% (за законом США – це верхня допустима межа водіння).

«Це контрольоване лабораторне дослідження показало, що наші телефони можуть бути корисні для виявлення сигнатур« функціональних порушень, пов’язаних з алкоголем », – каже Суффолетто. Оскільки положення телефону під час експерименту не зовсім точно відбивало реальної ситуації (зазвичай людина носить смартфон в кишені), вчені планують провести додаткові дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.