Categories: Технології

9 технологічних трендів, які будуть актуальні в 2018 році

Share

Ніхто не може передбачити яким чином можуть розвиватися технології в майбутньому, але ми можемо зробити деякі прогнози, ґрунтуючись на фактах.

Компанія “Global design and strategy firm” випустила свої прогнози для технологій, які будуть визначати майбутній рік. У минулому році фірма правильно передбачила, що будівлі будуть використовувати силу природи, і що компанії продовжать використовувати ботів зі штучним інтелектом для ефективної роботи.

Приготуйтеся до вступу в майбутнє.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Штучний інтелект буде надихати на те, як розробляються продукти.

Такі компанії, як Airbnb  і Netflix , вже впроваджують ІІ в свої продукти безліччю способів, як правило, в інтересах клієнта.

 Старший стратег-аналітик Viral Shah і технологічний директор Matteo Penzo вважають, що в 2018 році компаніям буде приділятися набагато більше уваги, орієнтуючись на розробку свого продукту навколо найкращого використання ІІ.

«Дизайнери поставлені завданням не тільки зі створенням машин для людей, а й створення машин, які думають, як люди», – заявили вони.

  1. Інші компанії приєднаються до Google в «Algorithm Hall of Fame».

Функція PageRank Google – це здатність пошукової системи відображати оптимальні результати, що знаходяться на перших позиціях ранжирування видачі. Даний принцип є одним з основних досягнень компанії.

Головний архітектор проекту Frog, Гарсія-Перат, очікує, що інші компанії роблять подібні скачки в 2018 році. Вони приєднаються до Google в «Algorithm Hall of Fame», писав він.

Він сказав, що ймовірні кандидати включають в себе першу компанію для досягнення повної автономії.

  1. Віртуальна і доповнена реальність стане загальним досвідом.

Прямо зараз, віртуальна реальність – досить ізолюючий досвід. Ви одягаєте гарнітуру і занурюєтеся в світ, в якому ви живете.

Експерти кажуть, що візуальний дизайнер Сет Мах, VR (і його двоюрідний брат AR) дозволить людям досліджувати незліченні світи разом. Вони зможуть грати, працювати і досліджувати громаду – в альтернативних реаліях.

«Незабаром, замість того, щоб бути самотніми мандрівниками в наших розширених і віртуальних подорожах, у нас будуть друзі разом для поїздки», – писав він.

  1. Розвиток криптовалюти і системи blockchain.

Аналітики Христина Філліпс і Саллі Дарбі вважають, що зростання технології blockchain не обмежуватиметься кріптотермією в 2018 році. Вони бачать, що акцент буде перемещіватись в набагато більші арени суспільства, включаючи уряди найбільших країн.

«Оскільки він змінює порядок збору голосів і зводить до мінімуму ризик шахрайства або маніпуляції, технологія blockchain може бути тим, що допомагає почути більше голосів в урядових питаннях і політичних рішеннях», – пишуть вони.

  1. Розширена реальність запропонує питання про інтелектуальну власність.

Фізичні твори мистецтва є власністю їх творців, але з розширеною реальністю, що дозволяє споживачам додавати нескінченні зміни, аналітик Христина Філліпс задається питанням, як це змінить характер інтелектуальної власності в 2018 році.

«Вступайте в нову епоху в сучасному мистецтві, де люди можуть проявити себе в цифровій і фізичній сферах», – писала вона. «Думайте, що змішані ЗМІ взяті в абсолютно новий вимір, в якому люди не тільки мають доступ до публічного мистецтва, а й очікують, що вони можуть додати свій власний підпис, не залишаючи слідів».

  1. Споживчі технології будуть відчувати себе навіть більш доброзичливими.

Сьогоднішні цифрові асистенти і смартфони не квадратні з гострими краями. Вони округлі, м’які і привабливі, відзначає аналітик Сем Хаддауей. Ця тенденція продовжиться тільки в 2018 році, оскільки технологія починає грати більш інтегровану роль у нашому повсякденному житті.

«Апаратне забезпечення почне ставати більш виразним», – писав він, відзначаючи, що «споживачі будуть вимагати варіанти, які б відповідали їх стилю і допомогли б в самовираженню».

  1. Технологія стане всеосяжною для всіх.

Менеджер знань Жюстін Лі підозрює, що в 2018 році буде набагато більше інновацій, що дозволяють технологіям стати доступними для всіх.

Вона вказала на генерального директора Microsoft, як знак доброго майбутнього: в жовтні Сатья Наделла підкреслила, що її компанія буде приділяти першочергову увагу доступності, побачивши труднощі на власному досвіді у свого сина, який страждає на церебральний параліч.

«З чітким акцентом на емоційному, орієнтованому на людину дизайні, більше підприємств зможуть ділитися своїми кращими пропозиціями з великою кількістю клієнтів з більш різних верств суспільства», – писав Лі

  1. Анонімні дані зроблять життя розумнішим, але все ж приватним.

Генеральний директор Frog Гаррі Уест вважає, що в 2018 році виникне тенденція до того, що аудіо і візуальні датчики з низькою точністю передадуть важливу інформацію про поведінку людей, не розкриваючи жодної ідентифікуючої інформації.

«Ми всі знаємо, що великі дані – це великий бізнес», – писав він. «Саме тому наші смартфони вимірюють майже кожен аспект нашого існування, від того, як далеко ми доходимо до того, як довго ми спимо». Проблема в тому, що дані занадто нав’язливі.

«Lo-fi-датчики виправдовують нашу потребу в зручності з нашим бажанням анонімності – покращують якість обслуговування клієнтів, не порушуючи нашу конфіденційність», – писав він.

  1. Ультра-крихітні роботи замінять медицину для певних пацієнтів.

Уявіть, що у вас є ризик тромбу через високий рівень холестерину в ваших артеріях. Як правило, ви можете приймати деякі вітаміни, щоб очистити блокування. У 2018 році лікар зможе запустити нанороботи в організм, і очистити проблемні місця.

«Весь цей час він буде інформувати персоналізовані, цілеспрямовані інтелектуальні поради, які допоможуть вам стати більш здоровими. Навчені для виявлення і лікування різних медичних проблем, їстівні медичні роботи також будуть подорожувати по кровотоку для доставки важливих поживних речовин », пишуть експерти.

Джерело: TopCasinoExpert

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024