Створено спосіб бездротової передачі енергії на тисячі кілометрів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новозеландський стартап Emrod розробив спосіб безпечної бездротової передачі електроенергії на велику відстань, який не вимагає застосування мідного дроту. Одна з найбільших енергетичних компаній країни – Powerco – вже планує його впровадження.

На поточний момент готовий робочий прототип нової технології. Спочатку він буде здатний передати лише кілька кіловат, але запас потужності масштабується.

Для дистанційної передачі електрики система використовує антену для передачі, групу реле і ректенну, яка перетворить світло, яке попадає в електромагнітне поле в енергію постійного струму. На схемі кожен елемент виглядає, як простий квадрат на стовпі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спектр хвиль, що використовуються в інноваційних генераторах, перетинається з частотами промислових, наукових, медичних підприємств, а також частотами, що використовуються в Wi-Fi і Bluetooth. У Emrod стверджують, що їхня технологія не залежить від погодних умов, а дальність передачі енергії обмежена тільки прямою видимістю між кожним реле.

Обмін енергією відбувається між конкретними точками без додаткового випромінювання навколо основного, що передається від антени до ректенного променя. Спеціальний механізм запобіжника моментально припиняє передачу, як тільки фіксує наближення будь-якого об’єкта.

Крім основного прототипу Emrod збирається побудувати ще один для заводу Powerco до жовтня 2020 року. Після цього розробники витратять ще кілька місяців на лабораторні дослідження, після чого приступлять до польових тестів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.