Ілон Маск розповів про нові можливості мозкових чіпів Neuralink

Ілон Маск розповів про нові можливості мозкових чіпів Neuralink
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В кінці 2020 року заснована Ілона Маском Neuralink планує провести перші випробування мозкових чипів на людину. Крім відновлення функцій зору, рухових м’язів і слуху, вони, за задумом інженерів, зможуть значно розширити можливості людини. Після нещодавнього анонсу «музичного плеєра в голові» амбітний мільярдер розповів про дату майбутньої презентації компанії і ще про одну незвичайну властивість перспективної розробки. Пише Іndependent.
Ілон Маск розповів про нові можливості мозкових чіпів Neuralink

За словами бізнесмена, мозкові чипи Neuralink зможуть значно розширити діапазон частот, чутних їх володарем. Теоретично вухо середньостатистичної людини здатне розпізнавати звук з частотою від 20 до 20 000 Гц. Використання розробок Neuralink, як очікується, допоможе вдосконалити можливості органу слуху, навчивши мозок сприймати ультразвук і звуки з дуже малою частотою коливань.

Крім того, компанія продовжує працювати над тим, щоб нові чіпи були здатні відновити рухи людини з пошкодженим спинним мозком, регулювати рівень гормонів в організмі, або впливати на емоційний стан пацієнта.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше Neuralink опублікувала документ, що описує підключення імплантів до спеціального обчислювального блоку по кабелю USB Type-C для забезпечення високої пропускної здатності. Очікується, що така конструкція дозволить людям з пошкодженнями спинного мозку керувати комп’ютером або смартфоном силою думки. Детальніше про досягнення компанії в області розробки чипів Ілон Маск пообіцяв розповісти 28 серпня на офіційній презентації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.