Знайдено спосіб зробити смартфони дешевшими і довговічнішими

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Багато років дослідники намагаються знайти спосіб здешевити акумулятори, зробивши їх разом з тим більш ємними. Нещодавно група американських вчених відзвітувала про успіхи по створенню нової бескобальтової батареї, здатної не тільки збільшити щільність енергії, але і зробити елементи живлення довговічними і недорогими.

Реклама

Кобальт вважається одним з найбільш дорогих мінералів, що входять до складу сучасних АКБ. Стандартна ціна на нього дорівнює 28 500 доларів за тонну – це дорожче, ніж нікель, марганець і алюміній разом узяті. При цьому кобальт входить до складу до 30% катодів літій-іонних акумуляторів.

Новий прорив вдалося здійснити завдяки рівномірному розподілу іонів різних металів по кристалічній структурі катода під час синтезу. За словами дослідників, вони не тільки знизили кінцеву вартість батареї, але і збільшили її щільність без зменшення кількості циклів заряду-розряду.

Замінити кобальт вдалося менш дорогим нікелем, який тепер займає близько 89% всього катода. Саме за рахунок цього мінералу вдалося підвищити щільність акумулятора, що в свою чергу може привести до збільшення терміну служби батареї, незалежно від того, який пристрій її використовує. В остаточному підсумку це призведе до підвищення ємності акумуляторів у всіх сучасних пристроях – від смартфонів до електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: