Найбільший у світі літак-амфібія піднявся в небо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Китаї найбільший у світі літак-амфібія з кодовим ім’ям “Kunlong” здійснив свій перший випробувальний політ.

Про це повідомляє китайське урядове інформаційне агентство “Xinhua”.

Літак вилетів з аеропорту в місті Чжухай, провів у небі близько години та успішно приземлився.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з “Xinhua”, літак-амфібія є найбільшим у світі у своїй категорії.

Розміри літака дозволяють йому вміщувати до 50 пасажирів та знаходитись у повітрі близько 12 годин. Кодове ім’я літака “Kunlong” означає “риба-дракон”. Основним призначенням літака-амфібії є допомога під час рятувальних операцій на воді.

Утім, окрім цього, літак зможе бути залученим до військових операцій. Це означає, що літак зможе бути використаний у військових цілях у межах конфлікту в Південнокитайському морі, в якому активно залучений Китай.

Територіальні претензії у Південно-Китайському морі — суперечки між кількома державами регіону, а саме: Брунеєм, Китаєм, Тайванем, Малайзією, Індонезією, Філіппінами та В’єтнамом щодо належності їм спірних територій. Окрім водних шляхів, до спірних територій відносять острови, рифи та узбережжя, зокрема острова Спретлі та Парацельські острови.

Територіальні претензії у Південно-китайському морі

У липні 2016 року арбітражний суд, створений згідно з додатком VII Конвенції ООН з морського права, ухвалив рішення проти морських вимог КНР на Філіппінах. КНР не визнає та ігнорує це рішення, наполягаючи на тому, що це питання має бути вирішено шляхом двосторонніх переговорів.

Через територіальні претензії різних країн у морі часто відбуваються інциденти за участі цивільних осіб. Наприклад, у 2013 році тайванського рибалку було застрелено береговою охороною Філіппін. А навесні 2014 року через конфлікт між Китаєм та В’єтнамом щодо територій, начебто багатих на нафту, загинули 17 в’єтнамців, кораблі по обидві сторони були пошкоджені.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.