Винахід українця переміг на конкурсі Robot Launch 2017 (ФОТО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Роботизований екзоскелет, який переміг на Robot Launch 2017, створив 23-річний киянин Антон Головаченко. Його проект зібрав 70% голосів на публічному визначенні переможця. І тепер українець залучає інвестиції на доопрацювання та масове виробництво апарата.

Декілька років тому Головаченко змайстрував з іграшкового конструктора екзоскелет для своєї бабусі. Розробку перетворив у стартап. А тепер його апарат нашпигований найновітнішими сенсорами, та й саму розробку вже навіть хотіли купити за півмільйона доларів.

Екзоскелет складається з 2 модулів, які надягають на ушкоджені кінцівки. Піднімають і опускають руку двигуни. Така конструкція допоможе відновитися після складних переломів чи паралічу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

 

робот

 

Раніше пристрій вмикав пульт, а тепер же достатньо просто напружити або розслабити кисть руки. Антону допомагає його мама – жартома називає себе технічним директором.

Схожих екзоскелетів вже створили доволі багато, однак, винахід Антона, і дешевший, і легший і розумніший. Він без лікаря визначає: потрібно знизити чи збільшити навантаження.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.