Знайдено інноваційний спосіб покращити акумулятори смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Міжнародний колектив вчених Центру імені Гельмгольца Дрезден-Россендорфа, ІБХФ РАН і НіТУ «МіСіС» виявив доступну альтернативу літію для використання в акумуляторних батареях.

Реклама

Фахівці встановили, що за допомогою особливого способу укладання атомів в кілька шарів можливо добитися високої енергоємності у випадку з різними лужними металами. Найдоступнішим і ймовірним для масового використання був названий натрій, який може стати повноцінною заміною літію в акумуляторах в найближчі роки.

Знайдено інноваційний спосіб покращити акумулятори смартфонів

За словами вчених, тривалий час вважалося, що укладання атомів літію в акумуляторах може виконуватися тільки в один шар. В іншому випадку будова акумулятора визнавалося нестабільною. Проте, експерименти показали, що застосувавши сучасні методи укладання атомів, можливо створювати багатошарові структури, які відрізняються стабільністю. У тому числі використовуючи натрій та інші лужні метали.

Вчені з Центру імені Гельмгольца Дрезден-Россендорфа займуться створенням експериментального зразка натрієвого акумулятора. Якщо майбутні абітурієнти успішно складатимуть акумулятори нового типу, вони надійдуть у масове виробництво.

Як відзначають фахівці, такі акумулятори будуть значно дешевші у виробництві, але при цьому мають підвищену ємність у порівнянні з літій-іонними батареями.

Раніше стало відомо, що компанія OPPO готує до випуску перший смартфон з рекордно швидкою зарядкою з потужністю 125 Вт.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: