Знайдено інноваційний спосіб покращити акумулятори смартфонів

Знайдено інноваційний спосіб покращити акумулятори смартфонів
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міжнародний колектив вчених Центру імені Гельмгольца Дрезден-Россендорфа, ІБХФ РАН і НіТУ «МіСіС» виявив доступну альтернативу літію для використання в акумуляторних батареях.

Фахівці встановили, що за допомогою особливого способу укладання атомів в кілька шарів можливо добитися високої енергоємності у випадку з різними лужними металами. Найдоступнішим і ймовірним для масового використання був названий натрій, який може стати повноцінною заміною літію в акумуляторах в найближчі роки.

Знайдено інноваційний спосіб покращити акумулятори смартфонів

За словами вчених, тривалий час вважалося, що укладання атомів літію в акумуляторах може виконуватися тільки в один шар. В іншому випадку будова акумулятора визнавалося нестабільною. Проте, експерименти показали, що застосувавши сучасні методи укладання атомів, можливо створювати багатошарові структури, які відрізняються стабільністю. У тому числі використовуючи натрій та інші лужні метали.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені з Центру імені Гельмгольца Дрезден-Россендорфа займуться створенням експериментального зразка натрієвого акумулятора. Якщо майбутні абітурієнти успішно складатимуть акумулятори нового типу, вони надійдуть у масове виробництво.

Як відзначають фахівці, такі акумулятори будуть значно дешевші у виробництві, але при цьому мають підвищену ємність у порівнянні з літій-іонними батареями.

Раніше стало відомо, що компанія OPPO готує до випуску перший смартфон з рекордно швидкою зарядкою з потужністю 125 Вт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.