Більше половини смартфонів випущених в 2020 році матимуть порти USB-C

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким висновком поділились компаніія Omdia, вона займається дослідженням присвяченим розвитку ринку смартфонів.

Більше половини смартфонів випущених в 2020 році матимуть порти USB-C

Загальний обсяг поставок USB-C портів з 2018 по 2023 рік зросте з 824 мільйонів до 3,5 мільярдів штук на рік. Так само в звіті вказується той факт, що до 2022 року кожен другий електронний ґаджет буде оснащений мінімум одним портом USB-C. Під часовий проміжок з 2019 року і до 2024 року очікується щорічний приріст в 30 відсотків обсягів поставок портів USB-C.

Аналітики Omdia вказують на те, що роз’єми USB-C отримують все більше і більше поширення серед бюджетних моделей гаджетів, що говорить про те, що собівартість роз’ємів починає виходити на доступний рівень ціни. Цілком можливо, що в подальшому вартість виготовлення портів знизиться ще більше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що з 2021 року нові планшети iPhone і iPad будуть оснащуватися роз’ємами USB-C. Це станеться через вимоги Євросоюзу, які стосуються стандартизації роз’ємів для електронних ґаджетів.

Незважаючи на повторювані чутки про заміну порту Lightning на USB-C на iPhone, Apple залишалася зі своїм фірмовим роз’ємом з моменту своєї появи на iPhone 5 в 2013 році. Але 2021 рік може стати роком великих змін. За словами аналітика Мі Чінг-Куо, шанувальникам USB-C немає чого святкувати, незважаючи на оголошене зникнення порту Lightning. Насправді Apple може просто відмовитися від усіх портів на iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.