Honor та Huawei готують свої ігрові ноутбуки – варто звернути увагу?

Думаю, багато хто може провести очевидну паралель між Huawei/Honor та Xiaomi/Redmi, адже схема та сама: є велика технологічна компанія, яка випускає частину доступної продукції під своїм суббрендом, щоб розмежувати дорогі та дешеві продукти. Переважно стратегії в плані випуску продуктів у компаній Xiaomi та Huawei також не особливо відрізняються, і ми часто бачимо продукт спершу від Xiaomi та Huawei, а потім доступнішу версію від Redmi та Honor. 

Схоже на те, що саме так буде і з ноутбуками. Компанія Xiaomi на цьому ринку вже чотири роки і встигла показати як флагманські ультрабуки для роботи та ігрові ноутбуки, так і бюджетні та компактні моделі. При цьому рік тому ми вперше побачили ноутбуки Redmi, а цього року, буквально кілька місяців тому, компанія презентувала оновлений модельний ряд своїх ноутбуків на процесорах AMD Ryzen за справді доступною ціною. 

Словом, з ігровими ноутбуками у Xiaomi все в порядку, чого явно не скажеш про Huawei та Honor. Чесно кажучи, особисто я здивований, що Huawei досі не презентували жодного ігрового рішення, адже це справді відчутний сегмент ринку, який не варто ігнорувати. До цього, нагадаю, Huawei щороку стабільно випускала флагманські ноутбуки модельного ряду Matebook X та доступні ноутбуки Matebook D, а от під брендом Honor виходили лише доступні ноутбуки, які, як і Redmibook, тепер доступні і на мобільних процесорах AMD Ryzen. 

Згідно з даними, опублікованими китайським інформатором, компанія Honor збирається випустити свій перший ігровий ноутбук у серпні, або навіть у липні. Більше того, він додав, що компанія Huawei також планує презентувати свої ноутбуки незабаром після Honor, але коли саме це буде, поки невідомо.

На даний момент є інформація про те, що ми побачимо ноутбуки на процесорах Intel Core 10-го покоління серії H та AMD Ryzen 4000. Скоріш за все, саме ноутбуки Huawei будуть працювати на процесорах Intel, а Honor – на AMD, принаймні схожої політики дотримується Xiaomi/Redmi, оскільки Mi Notebook виходять на процесорах Intel Core, а Redmibook нового покоління поки є лише на AMD Ryzen. В цьому плані чітко видно позиціювання “AMD – для доступних ноутбуків, Intel – для преміальних”, і я це, чесно кажучи, не дуже розумію, але дешеві ноутбуки на AMD – це завжди перевага для покупця. 

Особисто я очікую в першу чергу на ноутбуки Honor, оскільки компанія випускає багато доступних продуктів, і доступні ігрові ноутбуки на AMD – це явно те, що зараз потрібно ринку. Компанія, на мою думку, справді може запропонувати достойні рішення за адекватну ціну, хоча я цього очікував ще від Redmi. Чесно кажучи, не дуже зрозуміло, чому компанія Redmi випустила лише ультрабуки на Ryzen 4000 серії “U”, при цьому не презентувавши жодного рішення на більш продуктивних процесорах серії “H” чи “HS”. Від ігрових ноутбуків компанії Huawei я б не радив очікувати хороших показників у плані відношення ціни до якості, ми скоріше побачимо більш преміальний дизайн, процесори Intel і значно вищу ціну, оскільки у Huawei саме таке позиціювання бренду. 

На жаль, на даний момент невідомі ні точні характеристики, ні зовнішній вигляд ігрових ноутбуків Huawei та Honor. Тим не менше, вже зараз можна припустити, що у ноутбуках Honor акцент буде саме на показнику ціна/характеристики, а от в Huawei – на дизайн та преміальність. Тим не менше, це в будь-якому випадку створить додаткову конкуренцію на ринку, що для простих користувачів – завжди плюс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.