Автомобілі навчили помічати прихованих за кутом людей

Автомобілі навчили помічати прихованих за кутом людей
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівцям вийшло створити надзвичайно актуальний винахід: новий радар для безпілотних машин. Завдяки цьому відкритті автотрансопрт навчився помічати приховані за кутом об’єкти.

В принципі, нову систему легко вбудувати в будь-транспортні засоби. В її основі лежить доплеровський радар, який працює на принципі Доплера. Він говорить про те, що частота повернутого від мети сигналу залежить від руху його джерела і / або цілі.

У випадку з автомобілем, сигнал радара потрапляє на об’єкт під певним кутом, а потім відбивається від нього, як куля від борту більярдного столу, і направляється до інших об’єктів. Частина випромінювання повертається назад до автомобіля.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автомобілі навчили помічати прихованих за кутом людей

Така машина може помвчати приховані об’єкти, що дозволить оцінити ситуацію на небезпечному перехресті: чи не виїде на дорогу, наприклад, велосипедист. Ще одна перевага системи в її дешевизні.

Система визначення об’єктів, що знаходяться поза полем прямої видимості, поки далека від комерційного застосування. Але її творці впевнені, що вже незабаром вона буде впроваджена на безпілотному транспорті і дозволить помітно поліпшити безпеку дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.