Google відкрила API додаток Maps, щоб допомогти розробникам додатків AR

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google після надзвичайно успіху популярної мобільної гри Pokemon Go в березні 2018 року компанія вирішила в планах надати SDK і API додатки в Google Maps будь-яким розробникам. Спочатку кошти були доступні тільки обмеженій групі студій, але буквально вчора компанія опублікувала повідомлення в своєму блозі, що відкриває інструменти для всіх. Про це повідомляє Mercury News.

Велика кількість студій проявили інтерес до проєкту, тому Google тепер надає можливість підключити реальні картографічні дані Maps до ігор. Крім того, компанія пропонує набір засобів для розробки ПЗ на ігровому движку Unity.

Google також оголосили про кількох інструментах в Google Maps Platform, які допоможуть у створенні якісних AR-ігор. По-перше, пакет містить інструмент Playlable Locations API, який допоможе знайти кращі реальні локації в певній місцевості. Далі Mixed Zoom – інструмент дозволяє масштабувати простір, таким чином, створені розробниками карти можуть охоплювати більше тисячі реальних метрів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще один інструмент називається Pathfinding. Він призначений для поліпшення взаємодії внутрішньоігрових персонажів і гравців. За допомогою Pathfinding гравці зможуть, наприклад, співпрацювати в місіях, поєднуючи ігрові світи і ігровий процес.

Все це повинно допомогти студіям і незалежним розробникам створювати нові і цікаві мобільні AR-додатки, тим більше, що можливості сучасних смартфонів цілком цьому відповідають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.