«Як сніжинки». У США розроблений новий метод ідентифікації для смартфонів

Зроблені знімки камерою вашого смартфону в майбутньому зможуть виступати в ролі ідентифікатора, з’ясували вчені з Університету Буффало.

За підсумками проведеного дослідження вдалося з’ясувати, що кожен фотомодуль унікальний і відрізняється від іншого, навіть випущеного тим же виробником, непомітними для людського ока вадами, які можуть служити для нової мети.

«Як і в випадку з сніжинками, не буває двох однакових смартфонів, – розповідає керівник дослідження Куй Рен. – Кожен пристрій незалежно від виробника може бути ідентифіковано шляхом аналізу мікроскопічних дефектів зображення, хто присутній у кадрі ». Схожим чином криміналісти, вивчивши кулю, можуть дізнатися, з якої конкретної зброї вона була випущена.

Незважаючи на те, що фактори, на які звертають увагу дослідники, непомітні для людського ока, налаштовані особливим чином алгоритми здатні зрозуміти по знімку, на який з сотень однакових смартфонів він був зроблений. Описана технологія, впевнені експерти, може використовуватися для ідентифікації користувачів при спробі отримання доступу до банківського рахунку або соціальних мереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.