Експерти розповіли про приріст продуктивності в смартфонах 2021 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Британська корпорація ARM, один з найбільших виробників і ліцензіарів архітектури 32-розрядних і 64-розрядних RISC-процесорів, анонсувала нові процесорні ядра Cortex-A78 і Cortex-X1, а також нові графічні процесори. Під час презентації було названо приріст продуктивності в смартфонах 2021 року.

Так Cortex-A78 будуть у ARM найшвидшими і найбільш енергоефективними ядрами за всю історію лінійки. Корпорація пообіцяла 20-відсотковий приріст продуктивності в порівнянні з пристроями на базі Cortex-A77. Енергоефективність буде частково обумовлена використанням нового 5-нм техпроцесу.

Експерти розповіли про приріст продуктивності в смартфонах 2021 року

Що стосується графічних процесорів, то майбутні Mali-G78 будуть на 25% швидшими, ніж чіпи попереднього покоління. Вони будуть краще працювати з гнучкими і великими екранами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ARM також анонсувала нову програму Cortex-X, завдяки якій партнери зможуть створювати спеціалізовані процесорні ядра Cortex. Поки корпорація розповіла про власне ядро в програмі під назвою Cortex-X1. Воно обіцяє приріст продуктивності до 30% в порівнянні з Cortex-A77. По суті, це флагманське ядро.

Завдяки новинкам ARM виробники зможуть в наступному році створити найбільш вражаючі процесори для смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.