Інтернет розігнали до рекордної швидкості

Фото: PC-Tablet
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідники з Технологічного університету Суінборна і Мельбурнського королівського технологічного університету (RMIT) в Австралії встановили новий рекорд швидкості підключення до мережі.

Інтернет розігнали до рекордної швидкості

Згідно з результатами роботи вчених, опублікованими в журналі Nature Communications, вони змогли досягти швидкості в 44,2 Тб / с . У теорії цього достатньо для завантаження контенту в роздільній здатності Ultra HD для 50 дисків Blu-ray об’ємом в 100 ГБ за одну секунду.

Примітно, що автори проєкту змогли досягти такого високошвидкісного сигналу за допомогою простого оптоволоконного кабелю довжиною 75 кілометрів з використанням однієї інтегрованої мікросхеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
«Наше дослідження продемонструвало можливості волокна, яке вже протягнуто під землею, завдяки проєкту National Broadband Network. Ми розробили щось масштабне для майбутніх потреб », – розповів Білл Коркоран, один з провідних авторів дослідження.

Швидкості подібного рівня вдалося досягти завдяки технології micro-comb, яка пропонує більш ефективний і менш громіздкий шлях передачі даних. Micro-comb використовувався разом з кабелем для, як кажуть вчені, «польових випробувань».

Тепер вчені хочуть адаптувати свою розробку під існуючу інфраструктуру. «У довгостроковій перспективі ми сподіваємося створити інтегровані фотонні чіпи, які дозволили б досягти такої швидкості передачі даних по існуючим оптоволоконним лініям з мінімальними витратами», – зазначив професор RMIT Арнау Мітчелл.

Якщо технологія коли-небудь дійде до повноцінної реалізації, першими її отримають великі дата-центри. Потенційне зниження вартості в майбутньому може зробити її доступною для рядових користувачів, але навряд чи у них буде потреба в такій швидкості з’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.