Pixel 4a стане першим смартфоном Google без фішки Pixel 2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми вже бачили витоки інформації про Google Pixel 4a – доступний смартфон компанії Google, який повинні випустити вже наступного місяця. Зараз з’явилась інформація про те, що цей смартфон не отримає фішки, яку Google додала ще у Pixel 2 і додавала у всі наступні покоління – активні грані. 

Активні грані дозволяли вам стиснути смартфон, щоб викликати Google Асистента. За допомогою них можна було також переводити вхідні виклики, сповіщення та будильник у беззвучний режим, а також робити ще багато чого. Це підтвердили багато джерел, яким можна довіряти, в тому числі Стівен Холл з видання 9to5Google. 

Це викликає певні запитання, оскільки стає незрозуміло, чи будуть у смартфона жести, зав’язані на подвійних тапах, які мали прийти з оновленням для всіх попередніх поколіннях Pixel, починаючи з другого, але схоже на те, що для цього не потрібні жодні окремі залізні фішки – тільки акселерометр та гіроскоп. Ця фішка має дебютувати разом з Android 11 або новим Google Pixel 4a, але за останніми чутками, їх анонсують одночасно, тому ми побачимо її вже зовсім скоро. Нагадаю, що ця фішка дозволить по подвійному тапу по задній частині смартфона Google Pixel робити знімок екрана. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді у відсутності активних граней є й свої плюси. Ця фішка була майже у всіх смартфонах Google Pixel, і користувачі часто скаржились на те, що тріггери спрацьовують самостійно, без жодної на те причини. Скарги були в тому числі й на власному форумі компанії Google. З цього можна зробити висновок, що компанія правильна сприйняла незадоволення користувачів. 

Не варто також забувати, що такі фішки, як активні грані у Google Pixel чи 3D Touch у iPhone, ще й роблять пристрій дорожчим. Цілком можливо, що саме позбавлення Pixel 4a від непотрібних фішок дозволило здешевити смартфон. Нагадаю, що на відміну від минулорічного Pixel 3a, Pixel 4a буде продаватися зі стартовою ціною 349$, а не 399$. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.