MediaTek Dimensity 820 – революція для середньобюджетних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія MediaTek раніше цього місяця випустила топовий чіпсет Dimensity 1000+, який став покращеною версією раніше випущеного Dimensity 1000. Тепер компанія вирішила зробити те саме з середньобюджетним Dimensity 800, але він вийшов не як “Dimensity 800+”, а як “820”. 

Новий семинанометровий чіпсет став значно більшим апгрейдом у порівнянні з Dimensity 800, ніж Dimensity 1000+ у порівнянні з Dimensity 1000. Почнімо з центрального процесора, де компоновка залишилась такою самою (4 ядра Cortex-A76 та 4 ядра Cortex-A55), але частота продуктивних ядер була підвищена з 2 ГГц до 2.6 ГГц. По факту, тайванська компанія заявила багатоядерну потужність, як вищу на 37 процентів у порівнянні з конкурентами. Це не викликає подиву, оскільки зараз більшість середньобюджетних чіпсетів виходять з компоновкою ядер вигляду “2 продуктивні + 6 енергоефективних”. 

Новий чіпсет MediaTek став кращим і в плані графіки, тепер чотириядерний графічний адаптер змінив п’ятиядерний. Компанія заявляє, що користувач може розраховувати на потужність в іграх, на 33 проценти вищу, ніж у конкурентів. Вочевидь, компанія порівнює потужність своїх чіпсетів з Qualcomm Snapdragon 700-ї серії. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чіпсет підтримує дворежимний 5G, причому ще й підтримує подвійну SIM-карту 5G+5G, що ми бачили в останньому флагманському Dimensity 1000+, є й підтримка технології 5G UltraSave, яка теж перекочувала від топового чіпсета. Чіпсет підтримує подвійну камеру 32 МП +16 МП або один модуль до 80 МП, а також зйомку відео в 4К HDR. 

З інших фішок варто окремо відзначити підтримку машинного навчання APU 3.0 та частоту оновлення до 120 Гц. Поки що невідомо, коли вийде перший смартфон з цим чіпсетом на борту, але ним, скоріш за все, стане Redmi 10X, про який в Інтернеті вже досить багато інформації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.