Став відомий спосіб зарядки iPhone 13 без роз’ємів

Став відомий спосіб зарядки iPhone 13 без роз'ємів

У 2021 році Apple випустить перший iPhone без традиційного роз’єму для зарядки. Першим про це розповів авторитетний аналітик Мін-Чі Куо, а після цієї інформації підтвердив інсайдер Джон Проссер. Сьогодні Проссер відповів на головне питання шанувальників Apple про майбутні iPhone 13 без роз’ємів про те, яким способом буде заряджатися смартфон.

Став відомий спосіб зарядки iPhone 13 без роз'ємів

За словами Проссера, новий iPhone 13 без роз’ємів в їх класичному розумінні, технічно все-таки матиме порт для зарядки. Йдеться про порт Smart Connector, який використовується в планшетах iPad для підключення чохла-клавіатури та інших аксесуарів.

Користувачі повинні будуть підключати до гнізда зарядний пристрій нового типу. Конектор буде примагнічуватись до порту Smart Connector, за аналогією із зарядними пристроями MagSafe, що використовуються раніше в MacBook.

Проссер зазначив, що подібний спосіб зарядки стане проміжним перед переходом Apple на повністю безпровідну зарядку iPhone. Коли компанія запланувала цей перехід інсайдер не знає.

Згідно з даними джерел Проссера, новий порт для зарядки необов’язково з’явиться в найдорожчому iPhone зразка 2021 року. Apple, навпаки, може відмовитися від роз’єму Lightning в найбільш дешевому iPhone, запланованому до запуску в наступному році. Причина в тому, що відмова від роз’єму Lightning дозволить Apple заощадити на виробництві iPhone.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.