ТОП-10 додатків для нового Android-смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купуючи новий смартфон на Android багато хто задається питанням: які програми краще встановити першими? Кількість програм величезна, і серед цієї купи потрібно відібрати найнеобхідніші. Відразу відсіємо соціальні мережі Facebook і Instagram, а також месенджери на кшталт Viber, Telegram, Skype і WhatsApp – їх встановлюють 95% власників, тому згадувати їх не має сенсу. Поговоримо про дійсно потрібні додатки, які рекомендуємо встановити відразу після першого включення і авторизації в Google Play.

Gboard

Gboard – це “король” клавіатур на Android за авторством Google. Причини цього очевидні: прогнозування введення тексту за допомогою машинного навчання, швидке перемикання між мовами, вбудовані GIF-анімації та набори стікерів, словник, прив’язаний до облікового запису Google, різноманітні теми, голосовий і Swift-набір. Також в ньому присутня тонна налаштувань під свій стиль. І найголовніше – клавіатура повністю безкоштовна і в ній відсутня будь-яка реклама. Як правило її ставлять першою для заміни вбудованих екранних клавіатур, які часто виявляються незручними і малофункціональними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Files

Ще одна вкрай корисна програма від Google – Files. Це легкий і безкоштовний файловий менеджер для Android-смартфон. Найчастіше багато виробників не поставляють смартфони файловим менеджером, щоб користувачі часом не видаляли нічого важливого. Однак без нього не обійтися в багатьох випадках. Тому Google пішла назустріч користувачам, і не просто створила оглядач файлів, а й оснастила його функцією очищення пам’яті від “сміття”. Забудьте про всякі “клінери” з тонною реклами. Google Files автоматично виявляє непотрібний кеш, шукає дублікати і “важкі” файли і пропонує зробити очистку в один дотик. Найголовніше – дуже швидко працює і не видаляє зайвих файлів, що може нашкодити пристрою.

Microsoft Apps

Microsoft закрила підтримку своєї мобільної операційної системи Windows Phone і переключилася на випуск власних додатків для Android. У компанії набралося кілька з найбільш корисних додатків. Кращі з них включають пакет Microsoft Office (текстові документи, електронні таблиці, презентації), Microsoft Launcher (на подив один з кращих лаунчер), Microsoft Authenticator (безпека), Office Lens (сканер документів), RDP (віддалений робочий стіл) і Your Phone Companion (передача файлів з телефону на комп’ютер з Windows 10). Софтверний гігант також працює над дзеркалюванням екрану Android в Windows 10 і деякими іншими корисними утилітами.

MEGA

Без хмарного сховища в епоху швидкого інтернету не обійтися. Багато сайтів пропонують в якості гарного прикладу Dropbox або Google Drive. Але всі вони мають ряд недоліків. У Dropbox в безкоштовній підписці доступно тільки 5 ГБ файлового сховища і ліміт на підключення до трьох пристроїв. У Google Drive ліміту на підключення немає, але 15 ГБ вже замало для зберігання всього домашнього фотобанку. Ми рекомендуємо найкраще на наш погляд хмарний додаток MEGA від сервісу Mega.nz за авторством відомого Кіма Доткома. Переваги: ​​50 ГБ безкоштовного файлового сховища, величезна швидкість передачі даних, надійне шифрування контент і синхронізація з фотографіями.

LastPass Password Manager

LastPass – це додаток для управління паролями. У Google Play їх багато, і більшість з них працюють досить добре. Тим не менш, ми рекомендуємо LastPass, тому що він не тільки найпопулярніший, але і мультиплатформерний. Додаток доступний на всіх відомих операційних системах і дозволяє не запам’ятовувати паролі, а довірити їх собі надійним шифруванням, важким до злому. Встановивши LastPass можна відразу авторизуватися в усіх наступних встановлені програми одним дотиком і не витрачати час на введення логіна і пароля.

Speedtest

Невелика, але дуже корисна утиліта Speedtest дозволяє визначати швидкість з’єднання з інтернетом. Наприклад, на новому смартфоні з її допомогою можна оцінити швидкість роботи мобільного інтернету або Wi-Fi з’єднання. Також вона допоможе знайти, де в приміщенні найкраще ловить інтернет. Працює просто – достатньо запустити тест і в кінці хвилинної перевірки Speedtest видасть результат вимірювання швидкості з’єднання.

MX Player

Для заміни вбудованого відеоплеєра рекомендуємо встановити MX Player. Це всеїдна мультимедійна програма з акуратним і простим у використанні інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. MX Player підтримує практично всі формати відео і аудіо файлів. Варто відзначити той факт, що MX Player є одним з перших відеоплеєрів Android, що підтримують багатоядерне апаратне декодування. Крім того, MX Player володіє безліччю функцій, включаючи підтримку субтитрів, прокрутку, зміна масштабу і управління жестами. Він також володіє блокуванням екрана від дітей. В якості корисної опції відзначимо можливість дивитися потокове відео. Додаток безкоштовне. В якості альтернативи ще радимо VLC Player – воно теж нічим не поступається MX Player і володіє такими ж можливостями.

Snapseed

Галереї у Android смартфонів краще доповнити додатком Snapseed, яке дозволяє редагувати і покращувати фотографії. Вона дає доступ практично до всіх інструментів для настройки зображення, про які ви тільки можете подумати: робить все, від коригування кольорів до видалення об’єктів. Всі ефекти застосовуються за секунди, а результат допоможе компенсувати невисоку якість фотокамери пристрої. Незважаючи на величезну кількість вбудованих функцій, Snapseed і його інструменти залишаються простими у використанні.

Automate

Automate вкрай корисна утиліта, яка дозволяє автоматизувати різні завдання, використовуючи прості блок-схеми. Ви можете автоматизувати системні настройки для виконання таких завдань, як зміна гучності, Bluetooth, GPS, Wi-Fi та інше. Вона навіть дозволяє запускати завдання в залежності від місця розташування, часу доби, рівня заряду батареї і багатьох інших подій. За допомогою цього дивного програми ви можете автоматизувати практично всі на своєму Android-пристрої. Це безперечно одне з кращих додатків для Android, яке краще встановити одним з перших.

Zedge

Після установки необхідного софта на смартфон наостанок рекомендуємо інсталювати Zedge. Це зручна і універсальна програма, яка дозволить встановити сотні тисяч різноманітних картинок на робочий стіл, живих шпалер, рингтонів і звукових сповіщень. Вони всі згруповані по будь-яким перевагам і жанрами від фентезі до абстракції. Користувачі Zedge додають більшу частину контенту самі, від чого різноманітність просто неймовірне – в ній можна залипнути на кілька годин, щоб підібрати чергову картинку на робочий стіл або рингтон. І найголовніше – вона безкоштовна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.