Випуск Google Pixel 4a відклали до червня

Згідно попередньої інформації від перевірених джерел, Google Pixel 4a збирались анонсувати 22-го травня, але запуск був відкладений до червня. Ця інформація стала відома з документів від Vodafone Germany, в яких п’яте червня заявлене, як дата випуску Google Pixel 4a. Поки що немає ні слова від компанії Google про те, коли Pixel 4a буде анонсований, але, скоріш за все, компанія покаже його вже третього червня на презентації бета-версії Android 11. 

Pixel 4a повинен отримати минулорічний субфлагманський чіпсет Snapdragon 730, 6 ГБ оперативної пам’яті та операційну систему Android 10 (зрозуміло, що в майбутньому він отримає оновлення ще, як мінімум, до трьох наступних версій Android). Смартфон буде оснащений OLED-дисплеєм на 5.81” з роздільною здатністю FullHD+ та буде мати два варіанти внутрішньої пам’яті  – 64 ГБ або 128 ГБ. Основна камера не буде відрізнятись від флагманських Pixel минулих років – сенсор на 12.2 МП, який, на жаль, буде лише один. На передній панелі буде розташована камера на 8 МП з кутом огляду 84 градуси. Смартфон повинен отримати NFC, акумулятор об’ємом 3080 мАг та швидку зарядку потужністю 18W через роз’єм USB-C. 

На жаль, вкотре основною проблемою меншої версії Google Pixel залишається акумулятор, але схоже на те, що все буде ще гірше, ніж минулого року, оскільки версії XL просто не буде. Інформація про це була вже давно, але тепер вже очевидно, що компанія Google не покаже нам Google Pixel 4a XL, а якщо й покаже, то явно не одночасно з Google Pixel 4a. Звісно, можна, і навіть треба надіятись на диво і чекати презентації з нетерпінням, але майже зі стовідсотковою ймовірністю ми так і не побачимо старшої версії. 

Тому, на жаль, Google Pixel 4a не буде драматично відрізнятись від Pixel 3a в плані проблем, але якщо раніше це можна було виправити покупкою XL-версії з адекватнішим акумулятором, то тепер і цієї можливості не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.