Фотокамери смартфонів готуються подолати рубіж в 150 МП

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung пишається тим, що однією з кращих функцій Galaxy S20 Ultra є її основна камера з роздільною здатністю 108 МП. Однак це не межа для південнокорейського виробника. Наступний флагман S-серії отримає фотокамеру в 150 мегапікселів. Доповідач на корейському технічному форумі clien.net стверджує, що Samsung тестує специфікації камер для наступної ітерації своїх телефонів серії S, які будуть називатися S21 або S30. Про це повідомляє SamMobile.

Інсайдер також поділився важливою інформації щодо датчика основної камери. Кількість мегапікселів, як правило, збільшується з кожним поколінням телефонів. Цілком очікувано, що S21 / S30 не стане винятком, перейшовши на значні 150 мегапікселів. Раніше експерти очікували побачити такий датчик в Galaxy Note 20, але, схоже, він отримає такий же фотосенсор, як модельного ряду Galaxy S20. Тому 150 МП фотокамеру варто очікувати в 2021 році, повідомляє ” Сегодня “.

Згідно з інформацією від інсайдера, Samsung тестує 150-мегапіксельний сенсор поряд з 64-мегапіксельним телеоб’єктивом і 16-мегапіксельним ширококутним сенсором, а також 3D-камерою ToF. Наступний смартфон також може поставлятися з макрозйомкою 12 МП, який поки можна знайти тільки на бюджетних пристроях Galaxy A-класу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Безумовно, така величезна кількість мегапікселів не гарантує високої якості камери. Навпаки, така висока роздільна здатність створює свої проблеми. Наприклад, у Galaxy S20 Ultra зазначалося дивну поведінку автофокусу, який приводила до розмитим фотографій при зйомці об’єктів крупним планом, хоча це було виправлено за допомогою оновлень прошивки від Samsung.

Однак Galaxy S21 / S30 може не встигнути зайняти п’єдестал в якості першого телефону з 150-мегапіксельною камерою в світі. З чуток, Xiaomi випустить такий телефон вже четвертому кварталі 2020 року, використовуючи той же сенсор від Samsung.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.