Meizu 17 – підсумки презентації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буквально кілька годин назад китайський бренд Meizu провів презентацію, під час якої нам показали немало цікавих продуктів – нову оболонку Flyme 8.1, навушники Meizu HD 60 з активним шумоподавленням та павербанк, але, безумовно, головними продуктами стали нові флагманські смартфони Meizu 17 та Meizu 17 Pro. Я розпочну з простіших продуктів, а новенькі флагмани залишу “на десерт”. 

Flyme 8.1 – це нова оболонка компанії Meizu, в якій є декілька цікавих нововведень. Перше – це новий рушій OneMind 4.0 AI Engine, який швидший за попередній на 30%. Також є оновлений мультивіконний режим з деякими покращеннями, а також темну тему для всіх програм. Точного графіка випуску оновлення для всіх смартфонів поки немає, а на бета-тестування треба зареєструватись в період від сьогодні до 15-го травня. Нові флагмани Meizu 17 та Meizu 17 Pro вийдуть зразу на Flyme 8.1, а також оновлення отримають такі моделі: Meizu 16T, 16S Pro, 16S, 16th, 16th Plus, 16XS, Note 9, X8, Note 8 і 16X (16). 

Meizu HD 60 – це просунута версія минулорічних навушників з такою самою назвою, в яких автономність знизилась з 25 до 17 годин, але з’явився режим активного шумоподавлення. Це, на жаль, підняло ціну нових навушників більш, ніж вдвоє – з 70$ до 155$. Також з’явилась підтримка технології aptX HD (в минулій версії була лише aptX), заявлений частотний діапазон від 20 Гц до 40000 Гц. В цілому навушники досить цікаві, але чи вартий режим шумоподавлення такої переплати – питання відкрите. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Досить цікавим продуктом став новий павербанк Meizu Supercharged. Він підтримує швидку зарядку потужністю 22.5W, також підтримується стандарт QC 3.0. Павербанк отримав USB-C, USB-A та невеликий екран, який відображає статусну інформацію і потужність, з якою заряджається підключений до павербанка пристрій. За всю цю функціональність просять лише 22 долари, тому павербанк виглядає, як гідний покупки варіант. 

Найновіший флагман компанії, Meizu 17, виглядає, як дуже вигідний варіант для покупки, в першу чергу завдяки невисокій ціні. 

Смартфон отримав Super AMOLED дисплей виробництва Samsung з роздільною здатністю 2340 х 1080, частота оновлення – 90 Гц. В дисплеї вбудований сканер відбитка пальця Super mTouch, швидкість розблокування – 0.15 секунд. В дисплеї вбудована камера на 20 МП, її діаметр рекордно малий – 2.99 міліметрів, і через це смартфон виглядає дуже красиво, принаймні спереду. При запуску фронтальної камери довкола вирізу буде кільцева мигаюча анімація, а також буде відображатись рівень заряду.  

В основі смартфона лежить чіпсет Snapdragpn 865 в парі з 8-ма ГБ оперативної пам’яті, а внутрішньої пам’яті може бути або 128 ГБ, або 256 ГБ UFS 3.1. Крім звичайного підключення 5G, Meizu 17 підтримує технологію mSmart 5G власної розробки, яка покращує енергоефективність при роботі смартфона в мережах п’ятого покоління. З автономною роботою все також добре завдяки акумулятору об’ємом 4500 мАг, який можна швидко зарядити за допомогою швидкої зарядки Super mCharge потужністю 30W.

За півгодини ця технологія дозволяє зарядити смартфон від 0 до 56 відсотків. Варто також окремо згадати, що смартфон дозволяє здійснювати безконтактні оплати за допомогою модуля NFC. З камерами все також непогано – модуль основної камери розташований горизонтально, посередині нього – кільцевий спалах, з двох сторін від якого по дві камери – Sony IMX686 на 64 МП, телефото на 12 МП, макро на 5 МП та ультраширокий сенсор з кутом огляду 118 градусів. 

Meizu 17 коштує 523 долари за версію 8/128 ГБ, а 8/256 ГБ буде доступна за ціною 565 доларів. Загалом смартфон, незважаючи на загалом немаленьку ціну, став одним з найдешевших флагманів цього року. Це, в першу чергу, пов’язано з тим, що в цьому році флагманська платформа компанії Qualcomm вдвічі дорожча, ніж минулорічна. За таку ціну смартфон поза конкуренцією, єдиний більш-менш схожий аналог – Realme X50 Pro 5G, але Meizu явно красивіший, принаймні спереду, а також кращий (принаймні на папері) в плані камери, а також має об’ємніший акумулятор. 

Meizu 17 Pro також не відстає, і також виглядає одним з найкращих варіантів за свою ціну. В плані екрана та автономності в нього все те ж саме, що і у Meizu 17, але є підтримка швидкої бездротової швидкої зарядки потужністю 27W. Смартфон також підтримує реверсивну зарядку для гарнітур та смарт-годинників і розумну зарядку в нічний час. Це, варто зауважити, перший смартфон Meizu з підтримкою QI. Оперативна пам’ять також відрізняється від Meizu 17 – 8 або 12 ГБ LPDDR5, а в Meizu 17 є єдиний варіант – LPDDR4X 8 ГБ. З внутрішньою пам’яттю все однаково – 128/256 ГБ UFS 3.1. Швидкість оперативної пам’яті виросла на 20%, смартфон набирає в бенчмарку AnTuTu набирає 600К балів. 

Meizu 17 Pro, на відміну від Meizu 17, отримав не скляний, а керамічний корпус. Це не вперше для компанія, ми таке вже бачили таке розділення в Meizu 16 та Meizu 16th. Обидва смартфони важать 199 грамів, товщина складає 8.5 міліметрів, інші габарити невідомі. Головний модуль основної камери такий самий, як у Meizu 17, а от з іншими все цікавіше. Meizu 17 Pro отримав ширококутну камеру на 32 МП з кутом огляду 129 градусів, 3D-датчик глибини, схожий на LiDAR в останньому поколінні iPad Pro, а також телефото сенсор на 8 МП, який забезпечує трикратний оптичний зум. 

Meizu 17 Pro в мінімальній комплектації 8/128 ГБ коштує 607 доларів, а 12/256 – 664 долари. На мою думку, варто купувати саме дешевшу версію, оскільки більшій частині користувачів її вистачить з запасом. 

Висновок

Компанія Meizu досить непогано стартувала в цьому році, і це можна назвати справжнім відродженням. Я щиро надіюсь, що ці смартфони таки будуть продаватись на міжнародному ринку, в тому числі і в Україні. Хорошою можна було б назвати ціну 14 тисяч гривень за мінімальну версію Meizu 17 та 16 тисяч гривень за мінімальну версію Meizu 17 Pro. Всі решта продукти компанії також цікаві, хоча ціна навушників, чесно кажучи, справді висока. Ідеальною можна було б назвати приблизно 100-110 доларів, оскільки за активне шумоподавлення переплата може складати 30-50% відносно початкової ціни, а не більше 100.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.