LG анонсувала смартфон Velvet із незвичайним дизайном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія LG анонсувала смартфон Velvet – смартфон нової іміджевої лінійки. Керівництво компанії сподівається, що він врятує компанію. Справи її мобільного підрозділу зовсім погані: частка становить не більше 2%, а найкраще LG себе почуває в США, де за 12 місяців між квітнем 2018 і квітнем 2019 років продажі компанії впали більш ніж на 50%.

Дизайн

LG ще місяць тому перед анонсом майбутньої лінійки,  назвала свій дизайн флагмана, який йде «всупереч тенденціям квадратних випуклих камер». Камера дійсно невипуклої форми. Принаймі, два з трьох модулів дійсно не випирають і йдуть врівень з корпусом. Чого не скажеш про основний ширококутний модуль.

В цілому ж смартфон нагадує щось середнє між двома гігантськими Samsung Galaxy Note 10, а своїми пропорціями і Xiaomi Mi Note 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Samsung Note10 Plus і Xiaomi Mi Note 10

Для порівняння, так виглядає Velvet:

Кути взяті від «Самсунга», дисплей і округлені грані – від «Ксіаомі». Задня камера дійсно вибивається, а у Mi Note 10 модуль теж можна порівняти з падаючими крапельками, як це зробили дизайнери LG зі своїм «Вельвет». Але ця «крапля» фронтальної камери…

Смартфон взагалі немаленький: 167,2 × 74,1 × 7,9 мм при вазі 180 грам. Тобто він майже на сантиметр довший iPhone 11 Pro Max (158 × 77,8 × 8,1 мм)! POLED-дисплей зі співвідношенням сторін 20,5:9 досягнув діагоналі в 6,8 дюйма з роздільною здатністю 2340 × 1080 пікселів. Любителі оцінять, але, LG, не всім подобаються «лопати». Компанія натякає, що смартфон підтримує стилус, але якщо з «Самсунгом» це що нормально, оскільки він йде в комплекті, то тут перо треба докуповувати окремо.

З приємних дрібниць – 3,5-мм роз’єм для навушників.

Смартфон представлений в чотирьох кольорах:

Залізо

Це не флагман. LG Velvet LM-G900N (саме так називається цей смартфон повністю) отримав Snapdragon 765 – процесор з інтегрованим 5G-модемом.

Покупцям буде доступна лише одна версія: 8/128 ГБ. Є слот для карт пам’яті microSD до 1 ТБ.

Умовна ємність батареї становить 4300 мАг. Є підтримка швидкої зарядки і бездротової потужністю до 10 Вт.

NFC, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6, дві SIM-карти, захист від вологи-і пилу по стандарту IP68 – це все є в смартфоні. Є підтримка стилуса і другого екрану:

Камери

Основний ширококутний модуль, який випирає, – це 48-Мп сенсор. Хто його виробник, не розкривається.

Другий модуль – ультраширококутна камера на 8 Мп. Третій – 5-Мп сенсор для розмиття заднього фону на портретах. Фронтальна камера робить знімки роздільною здатністю в 16 Мп.

Також тут є фішки останніх смартфонів LG: ASMR-запис, можливість виділення голосу на зйомці відео, вибір швидкості прискорення тайм-лапсу і інші веселі, але не дуже примітні і корисні штуки.

Ціна

LG Velvet LM-G900N буде доступний для замовлення в Південній Кореї з 8 травня. Ціни – 900 тисяч вон, що еквівалентно $ 735 або 19 785 гривень. І це дивна ціна для бренду, який ризикує ось-ось закритись: йому б робити конкурентоспроможні апарати за привабливою ціною, а не намагатися будувати з себе А-бренд з акцентом на мало кому потрібних фішках. Звичайно, знайти серед корейців смартфон з 5G дешевше $ 1000, практично нереально, але чи це допоможе компанії?

З оглядкою на все це, дуже слабо віриться в те, що такий смартфон врятує мобільний підрозділ компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.