Нові iPhone можуть отримати нову функцію, яка вже є у Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Асоціація NFC Forum, яка встановлює глобальні стандарти для технології зв’язку ближнього радіусу дії, оголосила про прийняття нової специфікації бездротової зарядки (WLC), яка дозволить смартфонам заряджати малопотужні гаджети по NFC.

Відповідно до прес-релізу NFC Forum, стандарт WLC використовує всього одну антену для передачі даних і подачі енергії на сумісне обладнання з потужністю до 1 Вт.

Цього цілком достатньо, щоб заряджати від смартфона розумні годинники, бездротові навушники і стілуси. Наприклад, Apple може реалізувати такий варіант бездротової зарядки Apple Watch і AirPods від iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами інженерів, відповідальних за розробку стандарту, специфікація WLC використовує базову частоту 13,56 МГц і канал зв’язку NFC для управління подачею струму.

У 2019 року в Мережі з’явилися чутки про те, що Apple планує додати реверсивну бездротову зарядку в iPhone 11. Однак незадовго до анонсу смартфонів аналітик TFI Securities Мін-Чі Куо заявив, що Apple вирішила не включати двосторонню зарядку через проблеми енергоефективності.

Ймовірно, Apple використовує ці напрацювання в iPhone 12, реліз яких намічений на осінь 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.