Xiaomi викрили у стеженні за всіма користувачами її смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє видання, Forbes, смартфони Xiaomi стежать за діями користувачів і постійно передають на віддалені сервери інформацію, в тому числі ту, що повинна залишатися конфіденційною.

Вбудований в смартфони браузер пересилає компанії історію переглядів, в тому числі в режимі інкогніто. Пристрої Xiaomi також записують і передають інформацію про те, які папки відкриває користувач, на які сторінки інтерфейсу переходить, що міститься в статусному меню і які опції активовані в налаштуваннях. Крім цього, передаються відомості про унікальний номер, що дозволяє ідентифікувати пристрій, і використовуваної версії Android. Xiaomi орендує у Alibaba сервери в Пекіні, а доменні імена для них зареєстровані в Росії і Сінгапурі.

Компанія Xiaomi не стала заперечувати збір і передачу даних, але стверджує, що проблем з приватних даних немає, оскільки інформація передається в зашифрованому вигляді і знеособлена.Проте, опитані аналітики Forbes, впевнені, що розшифрувати дані, зашифровані за технологією base64, досить просто, причому це може робити не сама Xiaomi, а зловмисники, що перехоплюють трафік, наприклад, в публічних точках Wi-Fi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представник Xiaomi заперечує, що компанія збирає історію відвідувань сайтів в режимі інкогніто. Але два ІБ-фахівця провели незалежні тести і з’ясували, що браузер все ж відправляє на віддалений сервер інформацію про веб-сесіях незалежно від того, в якому режимі він працює. Судячи з IP-адресами, Xiaomi користується послугами компанії Sensors Analytics, яка допомагає вивчати поведінкові моделі користувачів.

Коментар Xiaomi:

У компанії Xiaomi з розчаруванням сприйняли недавню статтю у виданні Forbes. У  викладеному матеріалі неправильне розуміння нашої позиції, пов’язаної з принципами безпеки і захисту особистих даних. Захищеність даних наших користувачів і безпеку використання інтернету входять в число основних пріоритетів для Xiaomi. Ми переконані в тому, що строго дотримуємося і виконуємо всі вимоги місцевих законів і правил. Ми вже звернулися до Forbes і дали свої пояснення щодо виниклого прикрого непорозуміння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОForbes

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.