Як виміряти насичення крові киснем (SpO2) за допомогою cмартфону Galaxy

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що новітні флагманські телефони Samsung позбавилися цієї функції, старі пристрої, включаючи серію Galaxy S10 , оснащені датчиком, який може оцінити кількість кисню в крові або периферичне насичення киснем капілярів (SpO2).

Датчик SpO2 від Samsung працює разом із додатком Health. Що стосується технічних можливостей, датчик може зчитувати рівень SpO2, надсилаючи та отримуючи світловий промінь через шкіру і кровоносні судини. Потім отримані дані відображаються в програмі Samsung Health.

Як виміряти рівень SpO2

Крок 1: Запустіть програму Samsung Health на своєму пристрої Galaxy.
Крок 2: Прокрутіть вниз до позначки стресу та торкніться міри.
Крок 3:  Покладіть кінчик пальця на датчик SpO2 і переконайтесь, що ви залишаєтесь нерухомими під час вимірювання.
Крок 4: Заберіть кінчик пальця від датчика, і тоді ви зможете переглянути свої дані на екрані “Мій результат

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітка для користувачів Samsung Health, які не можуть знайти ці кроки: минулого року компанія Samsung змінила спосіб вимірювання насичення киснем через додаток Health, завдяки чому деякі користувачі вважають, що цю функцію повністю видалено. Раніше у додатку Health була окрема категорія SpO2, тому наведені вище кроки не будуть стосуватися вас, якщо ці зміни ще не були впроваджені на вашому пристрої. Якщо ви не можете виконати наведені вище дії, ви можете спробувати більш старий метод зчитування рівня вашого SpO2 у Samsung Health. Виконайте такі дії:

Крок 1: Запуск Samsung Здоров’я на вашому Galaxy пристрої,
Крок 2:  Прокручуємо до нижньої частини, натискаємо на Управління елементами  і включаємо насичення киснем при необхідності,
Крок 3: Натисніть Виміряти поруч з насиченням киснем з головного екрану програми
Крок 4: Помістіть кінчик пальця на Датчик SpO2 і залишайтеся нерухомими протягом усього процесу вимірювання.

Якщо ви користуєтесь смартфоном Galaxy, оснащеним датчиком SpO2? Який із двох вищевказаних методів працює для вас? Наскільки корисним ви вважаєте датчик SpO2, і чи хотіли б ви щоб Samsung повернули його на новіші телефони? Повідомте нам у коментарях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.