Вийшла прошивка MIUI 12, але Xiaomi нікому не радить її встановлювати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лічені години назад з нагоди появи прошивки MIUI 12 в глобальній мережі компанія Xiaomi зробила публічну офіційну заяву в соціальній мережі Weibo, закликавши нікому її не встановлювати. Повідомляється, що китайська корпорація не випускала ніякі бета-версії нової платформи і вони не витікали в руки третіх осіб, тому будь-які розповсюджуються зараз збірки даної ОС є не більше ніж підробками, що випускаються шахраями.

За словами Xiaomi, зловмисники навмисно поширюють шкідливе програмне забезпечення, щоб обдурити людей, які бажають в числі перших якомога швидше і швидше зробити установку довгоочікуваного оновлення. Проте, звичайно, подібна ОС виявиться далеко не такою, якою буде офіційна.

Як запевняє китайська корпорація Xiaomi, також по мережі зараз активно поширюються спеціальні додатки для Android, які нібито дозволяють приєднатися до програми закритого бета-тестування прошивки MIUI 12 і взяти участь в її поліпшенні. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, як наголошується, такого роду програмне забезпечення є фейковим, так як воно не має ніякого відношення до компанії. Подібні програми збирають купу різних дозволів, в тому числі для доступу до інформації в пам’яті телефону і для доступу до SMS.

Потім дане програмне забезпечення може вкрасти гроші з банківської картки, з балансу телефону або просто почати вимагати грошові кошти за доступ до цінних даними, наприклад до фотографій або чогось ще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.