Відомий блогер порівняв камери iPhone SE (2020) і iPhone 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час анонсу iPhone SE (2020) компанія Apple традиційно не стала вдаватися в детальні технічні характеристики смартфона. Зокрема, найбільше запитань викликала камера «бюджетного айфона». Розібратися в цьому вирішив відомий техноблогер і автор YouTube-каналу SuperSaf Сафван Ахмедмія, який порівняв камери нового iPhone SE і торішнього iPhone 11.

iPhone SE (2020) отримав одну камеру з роздільною здатністю 12 Мп, діафрагмою f / 1.8, оптичною стабілізацією зображення і можливістю запису відео у форматі 4K @ 60 fps. Згідно з офіційним опису, в iPhone 11 використовується схожа за характеристиками основна камера і другий ультраширококутний модуль на 12 Мп.  

iPhone SE підтримує запис відео на фронтальну камеру тільки в 1080p, тоді як iPhone 11 вміє знімати в 4K. Крім того, більш дорога модель видає більш деталізовану картинку і має більш широкий динамічний діапазон, що наочно видно по засвітився на iPhone SE.

При зйомці відео на основну камеру різниця між смартфонами незначна, однак на iPhone 11 трохи краща стабілізація, більш широкий динамічний діапазон і трохи менше звукових шумів. Зате швидкість фокусування на обох моделях однаково швидка. При хорошому освітленні різниця за якістю фото між пристроями практично відсутній і виявляється лише в балансі білого. В портретному режимі iPhone 11 трохи краще розпізнає кордону об’єкта, але обидва смартфона роблять це не ідеально.

При хорошому освітленні фронтальні камери обох гаджетів знімають приблизно на одному рівні, але селфі на iPhone 11 виходять деталізовані і з більш широким динамічним діапазоном, особливо в портретному режимі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.