Відтепер iPhone 11 найпопулярніший смартфон в США

Як првідомляє видання Consumer Intelligence Research Partners, iPhone XR недовго був найпопулярнішим айфоном. Принаймі, в США частка iPhone XR впала в порівнянні з його наступником – iPhone 11. Агентство наводить ці дані за перший квартал 2020 року.

І саме на продажу iPhone 11 припадає 37% всіх продажів пристроїв компанії Apple. Це більш ніж третина. А якщо дивитися на всю лінійку 11/11 Pro, то їх придбали аж 66%.

До речі, серія смартфонів “Про” стала значно популярнішою XS і XS Max. Та й в цілому варто визнати, що це набагато більш успішна модель. Все через потужні характеристики iPhone 11 Pro.

Що цікаво, то за рік впала і частка iPhone 8/8 Plus навіть незважаючи на зняття з продажу iPhone 7. На «вісімку» довелося 13% продажів в першому кварталі. Але вже зараз очікується, що коронавірус і новий iPhone SE 2020 внесе суттєві корективи в цю статистику.

Цікаво виглядає і статистика старіння пристроїв:

28% покупців ходять з айфонами більш ніж трирічної давності! Тут мова, швидше за все, про iPhone 7 і 7 Plus – ця модель вийшла дуже вдалою. При цьому в 2016 році таких покупців було лише 12%.

Таким чином, ми бачимо відмінну ілюстрацію, чому Apple не оновлює дизайн кожні півроку: просто немає сенсу – 28% клієнтів компанії ходять з iPhone 7 до цих пір. І їм, ймовірно, вистачає можливостей пристроїв. Користувачі iPhone 8 Plus також не поспішають оновити свої смартфои.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.