Головні недоліки нещодавно анонсованого iPhone SE 2020

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно анонсований iPhone SE 2020 вже зовсім незабаром надійде в продажу. Але чи варто його зараз купувати?  Ми віднайшли чотири причини, через які варто зачекати з покупкою бюджетного iPhone SE 2020, і переглянути інші схожі пристрої до покупки. Хоча б зараз, на старті продажів новинки.

 

Вартість – завищена, важко назвати його “бюджетним”

Він став найдешевшим смартфоном Apple в США, а от в Украні ціна його досить неприваблива, мінімальна конфігурація вартує від 15 тисяч гривень, по передзамовленню. Це занадто дорого за пристрій зі старим дизайном, нехай і флагманським процесором A13 Bionic. Просто для порівняння, в США модель продається за $ 399 (близько 10 795 гривень, щоправда це без податку), та й компанія влаштувала знижки на старті продажу.

Очікується, що наступного року пристрої iPhone SE 2020 повинні дещо впасти в ціні і стати вигідною пропозицією. Процесор A13 за цей час гірший не стане, тоді як ціна смартфона знизиться на кілька тисяч гривень. У підсумку, через рік-півтора iPhone SE 2020 року можна купувати. Тоді очікується зростання попиту в Україні, якщо компанія не запропонує ще вигіднішого варіанту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Touch ID – застаріло

iPhone SE 2020 року оснащений сканером відбитків пальців Touch ID. Точно таким же, який встановлений в iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8. Загалом, трохи застаріло.

Якщо вам хочеться отримати від смартфона абсолютно новий користувальницький досвід, то беріть iPhone з Face ID. Функція розпізнавання обличчя повністю змінить вашу взаємодію зі смартфоном. В якості альтернативи новому iPhone SE придивіться до iPhone XR. Смартфон трохи дорожчий, але за більшістю параметрів крутіший. Нещодавно ми порівнювали ці дві моделі смартфонів за технічним оснащенням, детальніше можна почитати тут.

4,7-дюймовий екран зараз вважається недостатнім

iPhone SE 2020 року оснащений 4,7-дюймовим дисплеєм. Це справді компактний смартфон в наш час. На ринку представлені смартфони зі значно більшими і приємними для споглядання дисплеями.

При цьому, багато хто з них незначно більший iPhone SE 2020 року за габаритами. Все тому, що рамки по периметру їх дисплеїв сильно зменшені на відміну від нового смартфона Apple.

До речі, замість iPhone SE 2020 року ви можете почекати на його спадкоємця iPhone SE 2 Plus, який за прогнозами повинен з’явитись наступного року. Смартфон обіцяє стати незвичайним. Він отримає екран зі зменшеними рамками, але не буде оснащений Face ID, як інші сучасні айфони. У нього буде сканер відбитків пальців Touch ID вбудований в бічну кнопку. При цьому, так як модель буде з лінійки SE, вона буде дешевшою флагманів.

Акумулятор – найбільше розчарування

Найслабше місце iPhone SE 2020 року це не дизайн, як багато хто подумав. Бюджетна модель компанії Apple оснащена скромним акумулятором ємністю 1815 мАг. І це найбільший мінус.

В першу чергу, через це апарат буде працювати відносно недовго без підзарядки. Крім цього, первісна ємність акумулятора буде губитися дійсно швидко. Потрібно пам’ятати, що чим менша ємність акумулятора, тим швидше відбувається його деградація – це принцип роботи літій-іонних акумуляторних батарей.

У зв’язку з цим, від акумулятора iPhone SE 2020 року слід очікувати точно таких же темпів деградації акумулятора, як і у батареї iPhone 8. Користувачі «вісімок» підтвердять, що спочатку їх смартфони працювали цілком собі довго, але вже на другий-третій рік використання швидка розрядка стає відчутною проблемою. Ця ж доля чекає і майбутніх користувачів iPhone SE 2020.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.