Аналітики: флагмани iPhone 12 затримаються до листопада через коронавірус

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Компанія Apple вимушена відмовитися від звичного розкладу виходу нових пристроїв iPhone через проблеми з поставками і виробництвом.

Фахівці та аналітики банку Goldman Sachs повідомляють, що Apple не зможе зробити потрібну кількість всіх моделей iPhone 12 до вересня, тому старт продажів перенесуть на листопад або навіть пізніше. Про це повідомляє 9to5mac з посиланням на Reuters і Business Insider.

Що буде з презентацією – достеменно незрозуміло. Apple може за традицією провести презентацію лінійки iPhone 12 в вересні і запустити їх в продаж через два місяці або перенести анонс на іншу дату.

Завод Foxconn, який займається виробництвом смартфонів Apple в Китаї, вже повністю відновив роботу після карантину. Але при цьому багато співробітників Apple все ще працюють вдома і перельоти між країнами обмежені, тому з розробкою прототипів і налагодженням виробництва нових моделей можуть виникнути проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інша частина звіту Glodman Sachs для інвесторів стосується можливих фінансових перспектив нових моделей. Аналітики побоюються, що в цьому році ринок може погано сприйняти дорогі моделі iPhone 12 через наслідки коронавірусу і економічних проблем, і люди відкладуть покупку або віддадуть перевагу більш доступним торішнім iPhone 11 або новому iPhone SE 2020.

Експерти очікують, що через всі наслідки коронавірусу поставки Apple в третьому кварталі 2020 року впадуть на третину в порівнянні з попереднім роком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.