Повний огляд всіх моделей iPhone 11: повні характеристики і ціни в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 11 – новий смартфон компанії з Купертіно, який приходить на зміну найпопулярнішому смартфону 2018 року випуску, iPhone XR. Це означає, що Apple iPhone 11 – “молодша” модель лінійки з трохи спрощеними характеристиками і відносно доступною ціною.

Одночасно з iPhone 11 представили iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max. Це вже повномасштабні флагмани – з трьома камерами, OLED екраном і іншими пляшками на кшталт 18-ватного адаптера для швидкої зарядки, який тепер йде в комплекті.

Камера Apple iPhone 11: характеристики і фішки

У чому керівництву компанії Apple не відмовиш, так це в умінні проводити презентації. Звичайно, вчорашня трохи затягнулася. До того моменту, як представники бренду дісталися до iPhone 11, ми в редакції вже встигли з’їсти всі яблука і трохи занудьгували.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Центральною темою презентації базової моделі, iPhone 11, стала камера. Це і зрозуміло, телефони Apple як і раніше є одними з лідерів в області мобільної фотографії, хоча деякі китайські бренди вже кілька років наступають їм на п’яти, а Samsung і Huawei в дечому перевершують.

Камера в iPhone 11 подвійна, з головним і ширококутним модулем. В Apple не стали копіювати модні тенденції на чотири камери з сумнівними допоміжними датчиками. І це правильно. Замість цього допрацювали режим Smart HDR, доопрацювали портретний режим, зробили максимально зручним додаток камери і дали користувачеві можливість знімати на всі модулі одночасно.

Так, всі камери, наявні в розпорядженні покупця iPhone 11, можна і потрібно використовувати за призначенням – для зйомки фото і відео. Причому саме так – і фото, і відео. Як головна, так і ширококутова камери iPhone 11 знімають відео 4К при 60 кадрах в секунду. Оптична стабілізація зображення присутня, причому теж у обох камер.

Нічний режим не забули, він включається автоматично, коли зйомка відбувається в умовах поганого освітлення. На презентації продемонстрували фото з камери iPhone 11, зроблене з включеним нічним режимом. Навіть дуже непогано!

Перемикатися між камерами iPhone 11 дуже просто, для цього не потрібно виходити з видошукача. Досить зробити легкий рух по екрану, і замість зображення з ширококутного модуля ви отримаєте картинку з головної камери. Або навпаки.

Зауважимо, що і фото, і відео можна одночасно знімати на обидві камери iPhone 11. Цікава і корисна фішка, яка точно подарує яблучному бренду чимало нових шанувальників.

В iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max теж передбачена можливість зйомки відео на три камери смартфона. У цих моделях крім широкоугольного модуля є телефото об’єктив з фокусною відстанню 52 мм. У телефото камери теж є оптична стабілізація. І вона теж пише відео 4К при 60 кадрах.

Камера iPhone 11 підтримує портретний режим, і тепер, завдяки наявності додаткового модуля, ви можете робити портрети не тільки рідних і близьких, а й домашніх улюбленців. Не нановіша фішка, але на презентації приділили цьому аспекту увагу. А раз так, згадаємо і ми.

Характеристики iPhone 11

Про інших фішках камери iPhone 11 і iPhone 11 Pro будемо говорити під час ґрунтовного огляду, а поки повернемося до інших особливостей смартфона і пробіжимось по технічному паспорту.

Технічні характеристики iPhone 11:

  • Процесор Apple A13 Bionic, 7 нм.
  • Екран Liquid Retina (IPS) з діагоналлю 6.1 дюйма.
  • Екран: 1792×828, 326 ppi.
  • Подвійна камера: 12 Мп, 26 мм, F/1.8, OIS + 12 Мп, 13 мм, F/2.4.
  • Фронтальна камера: 12 Мп.
  • Захист від води по класу IP68.
  • Стереодинаміки з підтримкою Dolby Atmos.
  • Немає роз’єму 3.5 мм.
  • Немає сканера відбитка пальця.

Ємність акумулятора iPhone 11, імовірно, 3110 мАг. Імовірно, тому що точну ємність батареї на презентаціях Apple ніколи не називає. Замість цього нам сказали, що iPhone 11 працює від одного заряду на 1 годину довше, ніж iPhone XR.

З швидкою зарядкою не зрослося. Вона підтримується, але є один нюанс. У просунуті моделі з індексом Pro поклали адаптер живлення потужністю 18 ват, а ось звичайному iPhone 11 дістався блок живлення потужністю 5 ват з роз’ємом USB-A. Якщо захочете швидко заряджати свій iPhone 11, доведеться купувати додаткові аксесуари (кабель Type-C / Lightning і блок живлення з роз’ємом Type-C).

Біометрична ідентифікація як і раніше цілком і повністю покладена на Face ID, який, за обіцянками, став на 30% швидше. Подейкували, що в iPhone 11 повернеться Touch ID, але цього не сталося. Сканера відбитка пальця в нових iPhone 2019 року випуску немає.

Зате є новий процесор Apple A13 Bionic, якому присвятили цілий блок презентації. Виступав один з творців цього чипа, який розповів про перевагу нового процесора над попередником (він на 20% швидше, ніж A12) і прямими конкурентами Snapdragon 855 і Kirin 980. В іграх A13 теж швидший за всіх.

Але оскільки всім ці змагання в антуту-папугах вже суттєво набридли, обійдемося без графіків і діаграм. Зрозуміло, що на поточну дату A13 стає найшвидшим чипом, і його можливостей вистачить із запасом років ще десь на п’ять. Скажемо лише, що цей чип стоїть у всіх трьох нових моделях, в тому числі і в iPhone 11.

Фронтальна камера – ще один цікавий вузол смартфона iPhone 11. Примітна вона тим, що вміє знімати Селфі відео в режимі slow-mo. Купертинівці навіть придумали для таких відео власну назву – slofies. Звучить непогано, виглядає теж симпатично. Мабуть, це може стати новим трендом в Instagram, і ще одним аргументом на користь покупки нового iPhone.

Майже про всі характеристики iPhone 11 розповіли, можна закривати цю частину розмови і переходити до цін. А після них – до двох інших новинок, представлених цього ранку (або ввечері, якщо дивитися на наш годинник) на західному узбережжі.

iPhone 11: ціна і дата виходу

Шанувальникам оригінальних забарвлень яблучна компанія приготувала шикарний подарунок: iPhone 11 можна буде придбати в червоному, жовтому, оригінальному світло-зеленому, фіолетовому, чорному або білому кольорах. Плюс ще є різнокольорові фірмові чохли, з якими кожен iPhone 11 можна зробити по-справжньому індивідуальним.

Якщо ви вже вибрали колір, можна подумати про попереднє замовлення. Замовлення почнуть приймати в цю п’ятницю 13 вересня 2019. У продаж iPhone 11 надійде через тиждень – 20 вересня 2019.

Скільки це задоволення буде коштувати? Ціна iPhone 11 в базовій комплектації 4/64 Гб становить 699 доларів (≈17 500 грн), а якщо у вас є можливість скористатися опцією трейд-ін, зможете заощадити цілих триста баксів (399 доларів при обміні на восьмий айфон або «десятки»). Але це все в США, в Україні ситуація дещо сумніша. для українців ціни на нові моделі Apple будуть сутєво вищими, ніж для американців, а в продажу на території України вони з’являться вже в жовтні 2019 року. За попередньою інформацією вартість новинок від Apple в Україні буде стартувати від позначки 23 999 гривень.

iPhone 11 Pro: характеристики

Apple iPhone 11 Pro – перший смартфон в історії бренду, який удостоївся індексу Pro. Такою честю смартфон зобов’язаний, головним чином, потрійний камері, яка відрізняється високим професіоналізмом. Вона вміє все, що вміє камера iPhone 11, але робить це не двома, а трьома модулями одночасно.

Третій модуль оснащений сенсором на 12 Мп і довгофокусним об’єктивом з фокальною відстанню 52 мм. Простіше кажучи, це «телевик», що підтримує двократне наближення. У цієї камери iPhone 11 Pro також є оптична стабілізація, апертура – F/2.0.

Фотографувати можна на всі 3 камери iPhone 11 Pro одночасно. При зйомці відео на екран телефону можна вивести зображення зі всіх камер, після чого можна вибрати одну, дві або три, на які будете записувати. Або навіть чотири! iPhone 11 Pro дозволяє знімати на всі чотири камери, в тому числі на фронтальну. Правда, для цього треба перейти в додаток Filmic.

Екран в iPhone 11 Pro менше – 5.8 дюйма, але зате тут OLED матриця з більш високою роздільною здатністю. Щільність точок – 458 дюйм, точно така ж щільність пікселів на дисплеї iPhone 11 Pro, який більше на 0.7 дюйма (6.5 дюйма).

Виріз на екрані iPhone 11 Pro і інших моделей залишився, причому він такий же широкий, як в 2017 році. Але картинка на екрані буде яскравішою, соковитішою, контрастнішою і більш насиченою, і тому дисплей купертинівці назвали новим ім’ям Super Retina XDR. (Раніше був просто Super Retina.)

Важлива зміна в порівнянні з торішніми моделями і iPhone 11 бачимо в енергосистемі. Білатеральна зарядка (реверсивна бездротова) так і не з’явилася, але зате в коробку з iPhone 11 Pro поклали адаптер на 18 ват з роз’ємом Type-C. Тепер не доведеться докуповувати набір аксесуарів для швидкої зарядки, який обходиться майже в 100 доларів. Все йде в комплекті.

Технічні характеристики iPhone 11 Pro:

  • Процесор Apple A13 Bionic, 7 нм.
  • Екран Super Retina XDR (OLED) 5.8″, 2436×1125, 458 ppi.
  • Потрійна камера: 12 Мп + 12 Мп + 12 Мп.
  • Головна камера: 12 Мп, 26 мм, F/1.8, OIS.
  • Ширококутовий модуль: 12 Мп, 13 мм, F/2.4.
  • Телефото камера: 12 Мп, F/2.0, 52 мм, OIS.
  • Фронтальна камера: 12 Мп.
  • Захист від води по класу IP68.
  • Швидка зарядка 18 ват в комплекті.

Ємність акумулятора, імовірно, 3190 мАг. Швидка зарядка в iPhone 11 Pro реалізована за стандартом USB Power Delivery 3.0, що однозначно записуємо телефонам в плюс. Бездротова зарядка теж підтримується, за стандартом Qi.

В iPhone 11 Pro немає роз’єму 3.5 мм, немає сканера відбитка пальця. Apple Pencil не підтримується, хоча довгий час говорили про те, що смартфони 2019 року випуску отримають підтримку «яблучного олівця».

iPhone 11 Pro Max: характеристики

Залишився ще один айфон 2019 року випуску – iPhone 11 Pro Max. Тут зовсім мало змін, якщо порівнювати з iPhone 11 Pro. Діагональ екрану збільшили до 6.5 дюйма, розділова здатність стала 2688×1242 пікселів. Щільність точок залишилася колишньою – 458 на дюйм. Камера – потрійна, залізо – Apple A13 Bionic.

Ємність акумулятора в iPhone 11 Pro Max прокачали до 3500 мАг. На презентації нас запевнили, що новий Макс від одного заряду працює на п’ять годин довше, ніж торішній iPhone XS Max. До речі, iPhone 11 Pro повинен триматися на одному заряді на чотири години довше, ніж iPhone XS. Це теж за обіцянками Тіма Кука і компанії.

iPhone 11 Pro: ціна і дата виходу

iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max доступні в чотирьох кольорах: опівнічний зелений (незвичайний сіро-зелений колір), сріблястий, космічний сірий (дійсно сірий) і новий золотистий. Плюс маса фірмових чохлів усіх відтінків веселки.

Ціна iPhone 11 Pro стартує з 999 доларів. За ці гроші можна придбати телефон в комплектації 6/64 Гб. Також доступні комплектації 6/256 Гб і 6/512 Гб.

Ціна iPhone 11 Pro Max – 1099 доларів за 4/64 Гб. Названі вище варіанти комплектації теж присутні.

Компанія Apple оголосила про трейд-ін, який дозволяє знизити вартість новинки на 400 доларів. Якщо є можливість обміняти старий айфон (вісімку або десятку), зможете купити iPhone 11 Pro Max за 699 ​​доларів, а iPhone 11 Pro – за 599 доларів.

Попередні замовлення на iPhone 11 Pro і Pro Max почнуть приймати 13 вересня 2019. У продаж телефони надійдуть 20 вересня 2019 .

iPhone 11: ціна і дата виходу в Україні

Отже, для українців ціни на нові моделі Apple, як завжди, будуть суттєво вищими, ніж для американців, а в продажу на території України вони з’являться вже в жовтні 2019 року.

За попередньою інформацією вартість новинок від Apple в Україні буде стартувати від позначки 23 999 гривень. Як повідомляють журналісти, ця ціна є приблизною, оскільки українські роздрібні мережі тільки почали формувати вартість iPhone 11 та інших новинок від Apple. Орієнтовно стати володарями iPhone 11 українці зможуть в жовтні 2019 року.

Серед новинок від Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Max. Цінники на ці смартфони будуть стартувати від 23 999 грн34999 грн та 37999 грн відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.