Експерт назвав головний мінус Huawei Mate XS зі складним екраном

Пристрій має низький показник ремонтопридатності за зрозумілими причинами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Низький показник ремонтопридатності нового смартфона Huawei Mate XS пов’язаний з технологією гнучкого екрану, яка лежить в основі цього пристрою. Про проблеми гаджетів зі складними екранами «НьюІнформ» розповів головний редактор порталу BigGeek.Ru Микола Ніколаєв.

Фахівці iFixit опублікували на YouTube ролик розбирання Huawei Mate XS. На представлених кадрах видно, що при складанні пристрою було використано велику кількість клею, в тому числі щоб закріпити акумулятор. При розбиранні пристрою це призвело до пошкодження елементів живлення. Великі обсяги клею можна помітити і в інших місцях конструкції.

В цілому процес розбирання Mate XS виглядає досить трудомістким. За підсумком тесту фахівці поставили пристрою два бали з 10 можливих за частиною ремонтопридатності. Раніше iFixit винесли аналогічний вердикт щодо ще одного гаджета з гнучким екраном – Galaxy Fold.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розмірковуючи про проблематику пристроїв зі складним екраном, Микола Ніколаєв підкреслив, що такі смартфони дійсно непридатні для ремонту.

«В першу чергу це пов’язано зі складним дисплеєм, які не є ремонтнопридатні. Крім усього іншого, у сучасних смартфонів для стоншення корпусів використовуються нерозбірні технології – кругом застосовується пайка, склейка і так далі. Кустарним способом технічно це повторити або не вдасться зовсім, або вийде дуже каряво. 

Основний мінус Mate XS, як і у Mate X – складаний дисплей, який при падінні в складеному стані на бік просто б’ється і перестає функціонувати », – сказав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.