Експерти розповіли, чому функція запису 8K відео в смартфонах не досконала

Через цю функцію перегрівається пристрій і не тільки

Хочемо пригадати, що буквально цього року виробники почали випускати смартфони на базі новітнього процесора Qualcomm Snapdragon 865( найкращий на даний момент), ключовою перевагою якого є можливість запису відео в роздільній здатністі 8К. Проте, багато аналітиків вкрай негативно відносяться до нових можливостях камери. Авторитетне видання Mydrivers оприлюднило новий матеріал, в якому фахівці поділились, чому функція запису 8К відео в смартфонах все ще не така досканала.

 

Експерти заявили , що оснащення смартфонів можливістю записувати відео в 8К є безглуздою і марною для користувачів функцією, оскільки багато і 4К не користуються. Також, для запису відео з такою роздільною здатністю потрібно багато вільного місця. Крім того, навіть при записі 4К роликів у ряду смартфонів виникають проблеми у функціонуванні і перегріву.

Аналітики також відзначили, що деякі смартфони, які оснащені 8К, здатні записувати відео в даній роздільній здатності лише обмежену кількість часу. У їх число входить смартфон Samsung Galaxy S9, який вийшов в 2018 році, а також серія, яка вийшла буквально в цьому році Samsung Galaxy S20, яка здатна записувати ролики 8K при 24 к / с лише п’ять хвилин. Як недоліки даної функції експерти виділяють великий розмір отриманих роликів. Так, хвилинний 8К ролик може становити близько 600 МБ, тоді як п’ятихвилинний може займати всі 3 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.