Дані декількох тисяч користувачів Zoom опубліковали на хакерському форумі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці компанії IntSights виявили 2300 скомпрометованих облікових даних користувачів Zoom, опубліковані на хакерському форумі. Ця база даних містить корпоративні логіни і паролі, які належать банкам, консультаційним компаніям, освітнім установам, установам охорони організаціям і розробникам ПЗ. Деякі записи крім облікових даних також містили ідентифікатори зустрічей, а також імена і ключі їх організаторів.

Джерело витоку поки невідоме. Так як обсяг опублікованої інформації порівняно невеликий, дослідники припускають, що витік стався не в результаті злому бази даних Zoom. Швидше за все, джерелом є стороння компанія або агентство. Витекли дані були виставлені на кібер форумі безкоштовно, не на продаж. Як правило, такі бази даних коштують недорого, а висока ціна зазвичай встановлюється для БД, викрадених в результаті злому.

За допомогою скомпрометованих облікових даних кіберзлочинці можуть отримати доступ до відеодзвінків, переданим в бесіді конфіденційних файлів, фінансової інформації та інтелектуальної власності. Крім того, зловмисники можуть скористатися цими даними для здійснення атак з використанням методів соціальної інженерії, а також для шахрайства з електронною поштою (business email compromise).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.